Live

VIDEO. Intervenție controversată a jandarmilor la Vatra Dornei. Bărbat în comă, după ce i s-au pulverizat în față substanțe lacrimogene

Data actualizării: Data publicării:

Un bărbat de 50 de ani a ajuns în comă la spital, după o intervenţie a jandarmilor din Vatra Dornei. Individul, care este cercetat pentru pedofilie, ar fi încercat să agreseze o copilă la un spectacol folcloric, ce se desfăşura în parcul din oraş.  Echipajul a încercat minute în şir să îl imobilizeze pe bărbat, dar a reuşit abia după ce unul dintre jandarmi, o femeie, i-a pulverizat în faţă, de la distanţă mică, substanţe lacrimogene. Omul a făcut infarct! Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoţional. Imaginile le-am primit de la un telespectator Digi24.

Echipajul de jandarmi a fost chemat de un părinte, care a reclamat că fiica sa de 12 ani ar fi fost atinsă de un individ având circa 50 de ani. Jandarmii au reușit să-l scoată pe bărbat din zona spectacolului, dar, în momentul în care au vrut să-l imobilizeze și să-l încătușeze nu au reușit sub nicio formă să facă acest lucru. Aproape 10 minute doi jandarmi bărbați au stat deasupra bărbatului și au încercat să-i scoată mâinile de sub el pentru a-l încătușa. Nu au reușit și a intervenit și o femeie-jandarm, care la un moment dat îi pulverizează bărbatului spray lacrimogen direct în față.

Intervenția jandarmilor este cel puțin discutabilă, pentru că procedurile lor spun că spray-ul lacrimogen nu poate fi pulverizat de la o distanță mai mică de un metru și jumătate, în niciun caz în față.

După momentul intervenției femeii-jandarm, bărbatul își pierde cunoștința. La un moment dat apare și un polițist în zonă, însă bărbatul nu mai mișcă și este pur și simplu târât până la mașina de intervenții. Intrase în comă și a ajuns la spital în stare foarte gravă.

Acum, Jandarmeria face o anchetă pentru că trebuie să stabilească dacă există vreo legătură între starea de sănătate a bărbatului și intervenția jandarmilor.

Poate gazul lacrimogen să provoace un infarct? Ce spun medicii

„Efectelel gazului sunt accentuate în condiții de căldură și umiditate ridicată. Compusul reacționează cu umezeala de pe piele și din ochi, provocând senzația de arsură și închiderea imediată și necontrolată a ochilor, lăcrimare, tuse, descărcări nazale, arsuri la ochi, nas, gât, probleme de respirație. Dacă vorbim despre doze mari se poate ajunge la complicații multiple precum edem pulmonar, hemoragie internă, necroza țesuturilor căilor respiratorii și a aparatului digestiv. Deși e descris ca armă neletală pentru controlul mulțimii, există studii care pun la îndoială această clasificare. Gazul CS poate provoca afecțiuni pulmonare și poate afecta inima și ficatul în mod semnificativ. Se poate ca la un pacient cu afecțiuni cardio preexistente să se ajungă la un accident coronarian acut și infarctul sau AVC-ul să fi dus la această stare gravă”, a explicat la Digi24 medicul Tudor Ciuhodaru de la UPU Iași. Urmăriți-i mai jos explicațiile pe larg:

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mobilizare de forțe a Ministerului Afacerilor Interne în minivacanța de Crăciun. Câți angajați MAI vor fi în stradă

Urme de gaze lacrimogene de tip CS au fost găsite în eșantioane furnizate de către Kiev

Antrenamente spectaculoase ale jandarmilor. Cum arată pregătirea pentru misiunile periculoase din munți

Un clip fals despre otrăvirea pădurilor din Vatra Dornei a devenit viral pe internet. Explicațiile șefului Ocolului Silvic

Partenerii noștri