Live

Scandalul permiselor de conducere ilegale de la Giurgiu. „Tarifele” percepute de șeful Serviciului Permise

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Digi24

Șeful Serviciului de Permise Giurgiu, reținut de procurori în dosarul permiselor ilegale, lua câte 50 euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, câte 300 de euro pentru promovarea probei practice și 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a mașinilor, anunță DNA.

Șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu, Mitică Văduva, a fost reținut de procurorii DNA sub acuzația a 10 infracțiuni de luare de mită, în timp ce primarul comunei Valea Dragului din județul Giurgiu, Marin Mototolea, a fost reținut aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de complicitate la luare de mită.

"În perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019, inculpatul Văduva Mitică, în calitatea sus menționată, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane (intermediari și candidați) diverse sume de bani pentru:
- promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,
- programarea „peste rând” a candidaților la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării),
- înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme", se arată în ordonanțele procurorilor.

În cazul a patru astfel de programări, ofițerul de poliție ar fi primit banii de la Marin Mototolea.

Din probe a rezultat faptul că șeful Serviciului de Permise Giurgiu ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenții la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a autoturismelor.

Alte 11 persoane sunt urmărite penal în acest dosar.

Vineri, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Joi, au fost efectuate percheziții domiciliare în 26 locații, situate în județul Giurgiu, dintre care una s-a desfășurat la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Giurgiu.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Autoturisme în valoare de 150.000 de euro căutate de autoritățile din Germania, găsite de polițiștii de frontieră din Giurgiu

400.000 de dolari falși, schimbați la bancomate. Falsificatori de bani, vizați de percheziții în București și Giurgiu

Rareş-Gabriel Bulimej, fost șef al Biroului de Imigrări Ialomița, condamnat la închisoare cu suspendare, după o înțelegere cu DNA

Nelu Tătaru, aflat sub control judiciar, spune că vrea să deschidă un cabinet privat: „Nu cred că am fost sau sunt un pericol public”

Partenerii noștri