Live

Pompierii vor verifica zilnic secțiile ATI din țară din 3 în 3 ore

Data actualizării: Data publicării:
Foto: INQUAM Photos/ Costin Dincă

Pompierii din Neamţ au început, luni, activităţi de recunoaştere şi verificare a secţiilor de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din spitale, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), locotenentul Irina Popa. Verificările se desfăşoară din trei în trei ore, în cadrul unei acţiuni la nivel naţional, a mai precizat sursa citată.

„Având în vedere situaţiile de urgenţă din ultima perioadă în care au fost implicate unităţi spitaliceşti pe fondul creşterii cazurilor COVID-19, în scopul prevenirii unor situaţii de urgenţă ce pot pune în pericol viaţa pacienţilor, pompierii nemţeni desfăşoară activităţi de recunoaşteri/verificare a secţiilor ATI.

La aceste misiuni va fi cooptat şi personalul cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor - cadru tehnic PSI/personal de specialitate/SPSU/personal care asigură prima intervenţie la locul de muncă în caz de incendiu”, a precizat, într-o informare de presă, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Se verifică dotarea cu stingătoare şi hidranţi interiori, după caz, practicabilitatea căilor de acces/evacuare şi intervenţie, modalitatea de încălzire a spaţiilor destinate ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate şi eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis, cum sunt lumânările sau candelele.

De asemenea, se urmăreşte operativitatea Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă, integritatea instalaţiilor electrice, asigurarea permanentă a personalului în secţia ATI şi cunoaşterea modului de intervenţie în cazul producerii unui incendiu şi aerisirea periodică a spaţiului în care există riscul de creştere a concentraţiei de oxigen, conform Agerpres.

Activităţile de recunoaştere şi verificare vor fi desfăşurate zilnic, în intervalul orar 9:00 – 21:00, de către personalul operativ din cadrul subunităţilor de intervenţie, iar în afara acestui program, verificările vor fi executate ocazional de echipajele SMURD, după finalizarea misiunilor.

Neregulile constatate pe perioada acestor verificări vor fi aduse la cunoştinţă conducătorilor de instituţii, în vederea remedierii în cel mai scurt timp.

Pe 14 noiembrie 2020, în jurul orei 18:30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a izbucnit un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.

În incendiu au murit 10 persoane, iar un medic anestezist, Cătălin Denciu, care a intrat într-unul din saloanele cuprinse de flăcări, încercând să salveze pacienţii, a suferit arsuri grave, fiind transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles.

Alţi şase pacienţi dintr-un salon alăturat au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Dintre cei şase pacienţi, doar unul singur a supravieţuit.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O bătrână din Satu Mare a fost salvată din incendiu după ce câinele vecinului a dat alarma

Incendiu la Spitalul Colentina, din cauza unui boiler electric. Opt pacienţi au fost evacuaţi preventiv

Mașini distruse de copacii căzuți din cauza vântului, în Piatra-Neamț. A fost emis mesaj RO-ALERT

Incendiul izbucnit la o casă din zona Unirii a Capitalei a fost stins de pompieri, după două ore. Nimeni nu a fost rănit

Partenerii noștri