Plaja Modern din Constanța a devenit o baltă după ce conducta care trebuia să preia apa în plus s-a înfundat de două săptămâni
Au trecut aproape două săptămâni de la codul roşu de vreme rea şi în Constanţa încă se văd urmările furtunii. Pe nisip, obiectele sunt aruncate peste tot, iar plaja a fost inundată. Reprezentanţii Apelor Române spun că apa de ploaie ar fi trebuit să ajungă în mare printr-o conductă aflată sub nisip, dar aceasta s-a înfundat. Aşa că acum plaja este plină de apă.
Amendă uriașă: 45.000 de lei pentru un timișorean care a dat foc deșeurilor în spatele curții
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Un tânăr de 26 de ani a fost înjunghiat mortal în parcarea unui mall din Constanţa
Tragedie în Constanța: două tinere au murit, după ce un șofer s-a urcat beat la volan și a provocat un accident
Cum arată primul tren electric chinezesc de mare viteză care va circula prin România cu până la 160 km/h
Doi bărbați au fost răniți după ce balustrada unui restaurant s-a rupt și au căzut de la etaj
Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
Imagini cu plaja din Năvodari, care a fost distrusă după furtunile puternice de pe litoral
Potop pe litoral după alerta de cod roșu de furtuni
De aproape două săptămâni, plaja Modern din orașul Constanța arată ca o baltă lungă de peste 60 de metri şi lată de 10-15 metri. Şezlongurile au fost luate de vânt şi purtate zeci de metri. Bucăţi din beachbaruri au fost desprinse şi plaja a fost inundată de apă.
Răzvan Popescu Mirceni, biolog marin: "După episoade mai intense de vânt sau alte fenomene meteo, inclusiv de tipul ploilor, care aduc un aport de ape meteorice ridicat, se întâmplă să se creeze aceste alveole, aşa numitele dune şi interdune."
Până şi păsările s-au obișnuit cu noua configuraţie a plajei, iar acum vin pe lacul de lângă mare.
Adrian Bîlbă, doctor în ştiinţe: "Condițiile sunt bune pentru păsările care se retrag în aceste zone, care nu îngheaţă, care sunt adăpostite şi le permit vieţuirea în anotimpul rece."
Răzvan Popescu Mirceni, biolog marin: "Se asociază şi o faună, interesantă pentru foarte multe păsări ca resursă de hrană. Sunt atât păsările obişnuite plajei, laride şi pescăruşi, dar mai ales, în perioada asta, pot să apără o serie de alte specii care sunt fie migratoare, fie aşa numite limicole, care trăiesc pe malurile bălţilor".
De-a lungul falezei s-a format o groapă care pare un pârâu înfundat unde pot fi observate tot felul de obiecte din plastic care plutesc pe apă, printre lemne de diferite dimensiuni. Specialiştii spun că bălţile de pe nisip s-au format din cauza ploilor abundente.
Hristu Uzun, director Administrației Apelor Dobrogea-Litoral: "În zona de vest a plajei Modern, în perioada în care sunt ploi pe timp îndelungat, pe 2-3 zile, se colectează foarte multă apă pe această plajă, dar pentru asta, noi, în momentul în care am reabilitat plajele am prevăzut o conductă care preia surplusul de apă şi îl deversează lângă dig în Marea Neagră."
Numai că această conductă s-a înfundat din cauza furtunii şi acum muncitorii au venit la plajă cu utilaje pentru a înlătura nisipul depus.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News