Patru persoane au primit amenzi uriașe după ce au cules ghiocei în Munții Măcinului. Sancțiunile ajung la 10.000 de lei
Patru persoane au fost amendate cu câte 5.000 de lei după ce au fost prinse în timp ce culegeau ghiocei într-o zonă protejată din munții Măcinului. Mulți dintre ghiocei erau rupți cu tot cu bulb.
Un lac de peste 100 de hectare a secat
Primarul lăutar din Mehedinți care își rotunjește veniturile din cântări la nunți și botezuri
Spaniolii își învelesc mașinile cu folie de plastic și le ancorează de stâlpi
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Arhiepiscopul Teodosie poate fi judecat pentru cumpărare de influență
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Catedrala Notre Dame din Paris, afectată de incendiul devastator, își redeschide porțile după 5 ani. Cât a costat restaurarea
Violențe la Paris. Protestatari ieșiți în stradă împotriva unei gale pro-Israel s-au bătut cu forțele de ordine
Viorel Roșca, directorul Parcului Național Munții Măcinului, a explicat la Digi24 că amenzile sunt atât de mari întrucât este vorba despre o specie protejată de ghiocei, iar prin ruperea lor cu bulb, reapariția altora devine imposibilă.
"Ne confruntăm cu astfel de situații în care oamenii nu vin să se relaxeze, ci să distrugă flora atât de deosebită din Munții Măcinului.
Au fost identificate șase persoane de către echipele care au venit cu premeditare în Parcul Național Măcin pentru a culege ilegal ghiocei, o specie deosebită. Este vorba despre ghiocelul cu frunze îndoite, care poate rezista în condiții climatice dure.
Au luat 1.500 de ghiocei, unii cu bulb, ceea ce nu mai permite creșterea altora în loc.
Patru au fost sancționați cu amendă de 5.000 de lei. Pe ceilalți doi încă încercăm să îi identificăm.
Unii au ajuns să vadă ghioceii ca pe o sursă materială. Prin astfel de fapte, însă, pierdem toți pentru că, luați cu bulb, acești ghiocei nu mai apar, acest proces pe care natura îl creează în mii de ani devine ireversibil", a declarat Viorel Roșca.
Pentru persoane fizice, amenda este de la 5.000 la 10.000 de lei, iar pentru persoane juridice de la 30.000 la 60.000 de lei.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News