Mai multe oase au fost găsite la "Ferma Dacilor". Criminaliștii cred că sunt ale ultimei victime căutate
A fost finalizată cercetarea la fața locului la „Ferma Dacilor” din Tohani. Criminaliștii au găsit mai multe oase, despre care spun că ar fi ale ultimei victime căutate. Fragmentele osoase au fost duse la laborator pentru identificarea ADN-ului.
Anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au finalizat, joi seară, cercetarea la faţa locului în dosarul Fermei Dacilor. Al optulea cadavru nu a fost identificat, însă sub ruine au fost găsite fragmente osoase, care au fost trimise la laboratoare din Capitală pentru expertiză genetică, au declarat surse judiciare.
Zona în care a avut loc incendiul este în continuare izolată şi păzită, nefiind permis accesul între ruinele rămase după incendiul devastator.
Joi, cele şapte cadavre care au fost identificate au fost ridicate de către familii de la Serviciul de Medicină Legală Prahova pentru a fi înhumate.
Sunt așteptate și primele concluzii după ancheta la ISU Prahova.
Tragedia s-a petrecut în a doua zi de Crăciun. „Ferma Dacilor”, o pensiune din Gura Vadului, s-a făcut scrum marți dimineața. 7 persoane au murit, iar o alta era căutată.
În momentul izbucnirii flăcărilor, în pensiune se aflau 26 persoane care au participat la o petrecere. 18 au reușit să se evacueze la timp. Două persoane, un copil și un adult, au fost rănite. Clădirea nu avea autorizație de incendiu.
Într-un interviu exclusiv, șeful DSU Raed Arafat a dezvăluit că foștii șefi ai pompierilor prahoveni, cei care erau în funcții când ferma a fost controlată, dar a primit doar avertismente deși trebuia să fie închisă, au fost forțați să iasă la pensie din cauza unor grave nereguli. Sunt tot cei care au organizat la Ferma Dacilor o masă de protocol pentru ISU Prahova după câteva luni de la control.
Ministrul Economiei și al Turismului, Radu Oprea, a declarat joi, la Digi24, referitor la tragedia de la „Ferma Dacilor”, că „permisiunea de funcționare nu este în dreptul Ministerului Turismului”, care doar certifică un standard de calitate, adăugând că nu se ocupă cu verificarea aspectelor care țin de construcție. De asemenea, Oprea a mai explicat că a solicitat să fie modificată legea, astfel încât pensiunile nu vor mai fi certificate fără autorizații.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News