Efectele virusului ucigaș din China au ajuns în România. Ce măsuri au luat aeroporturile
Efectele coronavirusului ucigaş din China se resimt şi la Bucureşti. Pasagerii care trec prin Aeroportul Internaţional Henri Coandă sunt informaţi în legătură cu acest nou pericol. Sunt afişe în limbile română, engleză şi chineză în vederea informării publicului. Totodată, două echipe medicale complete şi două ambulanţe sunt pregătite să intervină în orice moment.
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Bărbat de 23 de ani, sub control judiciar la cinci luni după plângerea unei tinere care îl acuză că a abuzat-o sexual în București
Angajații Wizz Air au inhalat vapori toxici în cabina avionului care zbura de la Cluj
VIDEO: Accident grav în Capitală. Au fost implicate patru mașini
Misterele din jurul Pădurii Hoia-Baciu din județul Cluj. De ce voia elvețianul care se crede „urmașul lui Dracula” să ajungă acolo
Apa încălzită în oală, confort de Capitală. A venit frigul, caloriferele rămân reci
În lipsa echipamentelor de monitorizare a temperaturii corporale, Aeroportul Otopeni a decis să ia măsuri pentru informarea călătorilor despre coronavirusul care afectează China.
Maria Moiș, jurnalist Digi24: Chiar dacă nu există zbor direct către Beijing, Aeroportul Otopeni este tranzitat zilnic de zeci de chinezi care fie călătoresc spre țara natală, fie s-au întors din China. Sunt zeci de afișe pe panourile electronice și inclusiv pe coli lipite la terminalele din aeroport pentru a îi informa pe cei care vor să ajungă în Asia ce să facă și ce să nu facă pentru a nu fi infectați cu coronavirus.
Reporter: Cu mască, de ce?
Femeie: Măsuri de precauție suplimentare. Nu știm exact cine pe unde a circulat, cum, de unde vine. E adevărat că majoritatea problemelor sunt în China, dar au apărut și în alte țări. Cred că e doar o problemă de timp până se descoperă alte cazuri.
Reporter: Credeți că masca ajută, aveți încredere:?
Femeie: Da, lucrez în domeniu și am încredere că ajută.
Reporter, către un bărbat care citește afișul cu mesajul de informare: Vi se pare important să existe astfel de măsuri?
Bărbat: Da! Trebuie, nu? Din moment ce e un virus și e pericol de îmbolnăvire, e normal să fie!
Angajat aeroport: Sunt destul de mulți oameni, chinezi, care lucrează în România și care au plecat în China, pentru că e Anul Nou, iar în ultimele zile am avut de-a face cu mulți chinezi în aeroport. Zilele următoare se vor întoarce în România și atunci va trebui să mă feresc, să mă protejez.
Măsuri au luat și oficialii Aeroportului din Cluj-Napoca.
Măriuța Pop, jurnalist Digi24: Aproximativ 500 de pliante au fost împărțite angajaților aeroportului, dar mai ales pasagerilor care au tranzitat aeroportul. Cei din urmă sunt rugați să păstreze cardul de sănătate pentru următoarele 14 zile.
În aceste pliante pasagerii sunt avertizați să evite zonele care sunt contaminate, în principal orașul Wuhan. Dacă pasagerul respectiv constată că la revenirea în țară are febră, este obligat să sune la 112, la medicul de familie, la o secție de boli infecțioase din zona în care se află.
Tudorel Lupoaie, director operațional Aeroport Cluj: Aeroportul are un protocol semnat cu Direcția de Sănătate Publică. În baza acestuia noi intervenim specific pentru situațile în care o aeronavă sosește dintr-o zonă contaminată sau un pasager bolnav este la bordul unui aeronave. Se iau măsuri de către aeroport, acea aeronavă este poziționată într-un loc izolat.
Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca este pregătit să preia pacienții în cazul în care există suspiciuni de coronavirus.
Termoscanere în aeroporturi pentru a fi identificate persoane cu febră, posibil purtătoare a virusului din China
Există în următoarea perioadă de timp posibilitatea să fie achiziționate termoscanere, care vor fi montate în aeroporturi, astfel încât să fie identificate persoanele care au febră și ar putea fi purtătoare ale virusului din China, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila.
Editor web: Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News