De ce a crescut numărul elevelor căzute de la etaj. Un medic explică un fenomen constatat în ultimii doi-trei ani
Vârsta minorilor care se confruntă cu dificultăți emoționale a scăzut, a declarat la Digi24 Florina Rad, șeful secției de Psihiatrie Pediatrică la Spitalul Alexandru Obregia. Medicul a explicat cum se ajunge la situații cum e cea în care o fată de doar 11 ani a căzut de la etaj într-un gest care, din primele informații, ar fi fost intenționat. O altă adolescentă de 14 ani a căzut de la etaj în Zalău, la doar câteva zile după ce două fete din Lupeni s-au aruncat în gol de la 20 de metri înălțime.
Pericolul depresiei de Crăciun. Cum putem să înfruntăm haosul și stresul de sărbători
Tramvaiele din Timișoara s-au transformat în cabinete medicale pe roți
Cum luptă școala și părinții cu fenomenul social media. „Cum să dai vina pe copii?!”
„Superman challenge” face noi victime în țară. Ce este și care pot fi consecințele
Numărul profesorilor pensionari la catedră, în creștere în ultimii ani
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
Un medic din Mureș e acuzat că a refuzat un caz, iar pacientul a murit
Doar 1 din 5 români merge anual la dentist, iar 8 din 10 amână programarea cu anii
"În ultima perioadă asistăm la tot mai multe solicitări și strigăte de alarmă privind existența dificultăților emoționale în rândul copiilor și al adolescenților.
Dacă populația identifica tulburările emoționale doar cu vârsta adolescenței, în ultimii 2 - 3 ani vârsta a scăzut.
Toate aceste dificultăți emoționale pot fi corelate și cu aceste gesturi autovătămătoare severe. Sunt foarte mulți factori implicați care duc la vulnerabilități din sfera tulburărilor mintale, accetuate de factori de mediu - expunerea masivă la informații online, factori de stres din mediul familial, social, școlar, presiunea exagerată din mediul școlar, dificultăți școlare, bullying la școală. Nu se poate spune că un singur factor este determinant.
Când apare o dificultate emoțională în perioade critice pentru dezvoltarea copilului sau al adolescentului asistăm la acumularea acestor factori stresori din viața de zi cu zi", a explicat la Digi24 Florina Rad, șeful secției de Psihiatrie Pediatrică la Spitalul Alexandru Obregia.
După tragedia din Hunedoara care a șocat o țară întreagă, ieri, alte două incidente similare au avut loc în Iași și în Zalău. Deși la mare distanță una de cealaltă, două fete de 11 și 14 ani au căzut de la înălțime și sunt acum la spital. Elena de 11 ani din Iași este în clasa a cincea. A căzut de la etajul doi al școlii în care învăța, chiar înainte să iasă de la ore. Din primele cercetări, se pare că ar fi fost intenționat. Fata de 14 ani este însărcinată în opt săptămâni.
Sâmbătă, două eleve au murit după ce s-au aruncat în gol de pe o clădire de peste 20 de metri din Lupeni.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News