Live

Condiții inumane într-un azil din Neamț: Saltele și haine murdare, fecale, pizza cu pâine. Avocatul Poporului a fost în 2018 acolo

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Consiliul de Monitorizare

Condițiile inumane din centrele rezidențiale din România încă există. Inspectorii Consiliului de Monitorizare au găsit o astfel de situație la Centrul de Abilitare și Reabilitare „Casa Colibri” din Războieni, județul Neamț. Saltele murdare, pline cu fecale, beneficarii ținuți în haine murdare și ponosite. Bătaia de joc există și în privința hranei, pentru că meniul pentru astăzi de la cină este pizza cu pâine. Președintele Consiliului de Monitorizare, Emanuel Botnariu, a declarat, la Digi24, că respectivul centru a mai fost controlat în trecut și au fost descoperite aceleași condiții.

Emanuel Botnariu, președintele Consiliului de Monitorizare: „În momentul în care au găsit așa ceva, șocați fiind, colegii noștri ne-au trimis aceste informații și au sunat la autoritățile locale: ANPC, DSP, Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS). Am mai făcut noi solicitare, am sunat și la Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități și am descris pe larg ce au găsit inspectorii.

În 2018, din ce ne-am mai documentat și noi, a mai fost Avocatul Poporului acolo, tot într-o vizită de monitorizare. Au găsit cam aceleași lucruri.

Din ce au mai constatat inspectorii noștri, între timp au schimbat, aveau saltele, fețe de pernă în magazie, dar probabil când vin anunțate vizitele imediat se mobilizează, totul e schimbat, dar după ce pleacă, de fapt aia e realitatea.

Acolo e management defectuos. Toți oamenii de acolo probabil nu au pregătirea necesară, la personalul angajat mă refer. Nu sunt capabili să ducă la bun sfârșit îndatoririle pe care le au pe fișele de post. Trebuie găsită o soluție în așa fel încât vreodată să putem schimba, să dăm o notă de civilizație”.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pensionari cu dezabilități, protest în fața Guvernului după recalcularea pensiilor. „Practic li se amputează un drept”

Un bărbat a fost desfigurat în bătaie într-un supermarket din Roman. Agresorii au fost lăsați în libertate

Ciolacu: Cei care dovedesc că li s-a aplicat eronat recalcularea pensiei vor primi un răspuns prioritar

Accident grav în județul Neamț. O mașină a căzut într-un râu, după ce un podeț de lemn s-a rupt. 3 persoane transportate la spital

Partenerii noștri