Cine sunt cei care terorizează Teleormanul?
E alertă în Teleorman, după un val de tâlhării. Două femei au fost atacate în centrul Alexandriei, una într-o scară de bloc și cealaltă pe stradă.
Prima victimă este o femeie de 37 de ani care a fost lovită în scara blocului și i s-au furat portofelul și sacoșa. O a doua femeie, în vârstă de 67 de ani, a fost lovită în timp ce mergea pe stradă și i s-a furat poșeta. Deocamdată nu au fost prinși agresorii, dar poliția are un cerc de suspecți.
Pe de altă parte, în comuna Bânceni, în aceeaşi seară, doi oameni au ajuns la spital, bătuți de patru hoți, pe care i-au văzut când intrau într-o locuință, prin acoperiș. Încercând să-i oprească pe hoți, cei doi au fost bătuți și au ajuns la spital din cauza rănilor. Trei dintre hoți au fost identificați și sunt audiați.
Tâlhăriile din Alexandria sunt rămase cu „autor neidentificat”, dar par să fie comise de aceeași persoană, pentru că au același mod de operare. Prejudiciul este de 110 de lei, dar e o infracțiune de pericol, vorbim de tâhărie - furt cu act de violență - în cazul căreia pedeapsa e mare, de la 3 până la 15 ani, a precizat la Digi24, Dumitru Coarnă, liderul sindicatului polițiștilor. El crede că în maximum 72 de ore autorul va fi prins, pentru că există deja un cerc de suspecți. Sunt tâlhăriile stradale, se practică deja în marile orașe - smulgerea de poște, smulgerea de lănțișor, infractorii vin din spate, lovesc și iau diverse obiecte în special dacă victimele sunt mai vulnerabile, cum e cazul femeilor, a explicat Dumitru Coarnă.
„În opinia mea, din modul de operare, vorbim de un recidivist”, a declarat Dumitru Coarnă.
În cazul infracțiunii din mediul rural, unul dintre autori este reținut și urmează să fie adus la instanță cu propunere de arestare, iar ceilalți trei sunt minori, cercetați în stare de liberatate. Sunt de etnie romă, au mai comis și alte infracțiuni, fiind cercetați și în alte dosare de furt și tâlhărie.
De regulă, în perioadele de iarnă se înmulțesc acest tip de infracțiuni, cu precădere în mediul rural - vin sărbătorile, populația e îmbătrânită și lipsită de apărare, zona rurală, din punct de vedere polițienesc, este scăpată de sub control, e un deficit de personal de peste 50 la sută, primarii nu fac ce ar trebui să facă pentru siguranța publică - în parte, din lipsă de finanțare. De obicei, mediul rural, femei singure, locuințe izolate - sunt victime sigure, pentru că și infractorii „școliți” prin penitenciare știu cum să acționeze și unde ca să nu poată fi prinși ușor, a explicat Dumitru Coarnă la Digi24.
Dublatul efectivelor de polițiști, dar și iluminatul public, inclusiv în zonele rurale, ar putea fi două dintre măsurile ce se impun a fi luate. Codul penal dă circumstanțe atenuante când fapta e sâvârșită pe timpul nopții și autorul nu poate fi identificat cu precizie, a explicat Dumitru Coarnă.
Un sat din România are apă doar pe hârtie, de peste 20 de ani. Oamenii, umiliți din cauza lipsei utilităților
Casa în care Moș Crăciun nu ajunge: 5 copii locuiesc alături de mama lor într-o singură cameră, fost cabinet veterinar
Accident grav în Teleorman, cu cel puțin 9 răniți
Tinere îmbrăcate sumar și dans lasciv într-un concert plătit de Primăria Alexandria
Accident feroviar în Teleorman
Fost lider PSD Teleorman, reținut pentru agresiune sexuală
Femei agresate în București
O cisternă încărcată cu 12 tone de GPL s-a răsturnat în Teleorman
Port nou la Dunăre
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News