Live

Alertă de holeră la bordul unui vas de croazieră. Peste 3000 de oameni sunt blocați în largul insulei Mauritius

Data publicării:
Vineri, autorităţile de pe insula franceză La Réunion au refuzat acostarea navei Norwegian Dawn ca urmare a cazurilor de simptome gastrointestinale de la bord. Sursa foto: Profimedia Images

Peste 3.000 de persoane sunt blocate la bordul unui vas de croazieră în largul insulei Mauritius din Africa de Est din cauza unei potenţiale epidemii de holeră, transmite luni agenţia DPA, preluată de Agerpres.

În urma unei serii de cazuri de simptome gastrointestinale apărute la bordul Norwegian Dawn, autorităţile din Mauritius au decis duminică refuzarea acostării vasului în portul capitalei Port Louis. Anterior, insula franceză La Réunion a refuzat intrarea navei pe teritoriul său.

Africa de Sud se confruntă în prezent cu unul dintre cele mai grave focare de holeră din ultimii ani.

Majoritatea celor 2.184 de pasageri urmau să-şi înceapă călătoria de întoarcere acasă duminică. În acelaşi timp, 2.279 de călători urmau să se îmbarce la Port Louis, a indicat autoritatea portuară. La bordul navei se află, de asemenea, 1.026 de membri ai echipajului.

Angajaţi ai Ministerului Sănătăţii au prelevat probe de la aproximativ 15 persoane aflate la bord, duminică dimineaţă. Rezultatele sunt aşteptate marţi.

Potrivit autorităţilor, cel puţin 14 pasageri şi un membru al echipajului au acuzat diaree şi vărsături. Aceste persoane au fost izolate în camerele lor.

Compania americană Norwegian Cruise Line a declarat că un număr restrâns de pasageri de la bordul Norwegian Dawn au prezentat simptome gastrointestinale uşoare în călătoria de douăsprezece zile în Africa de Sud.

"Din cauza testelor suplimentare solicitate de autorităţile locale înainte ca intrarea să fie permisă, guvernul din Mauritius a amânat cu două zile debarcarea pentru croaziera actuală şi îmbarcarea pentru următoarea, până la 27 februarie 2024", potrivit unui comunicat al companiei.

Într-o scrisoare datată duminică, pusă la dispoziţia agenţiei DPA, căpitanul i-a informat pe pasageri că nu vor părăsi pentru moment nava în Port Louis.

Compania a adăugat că au fost sporite eforturile de igienizare de la bord, precizând că au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea clienţilor, a echipajului şi a destinaţiilor.

Potrivit companiei cu sediul central din Miami, vasul de croazieră Norwegian Dawn, construit în 2002 la şantierul naval german Meyer din Papenburg, poate găzdui până la 2.340 de pasageri şi 1.032 de membri ai echipajului.

Nava a ridicat ancora la 13 februarie din Africa de Sud către Madagascar, La Réunion şi Mauritius. Norwegian Dawn urma să revină în Africa de Sud cu alţi pasageri.

Vineri, autorităţile de pe insula franceză La Réunion au refuzat acostarea navei ca urmare a cazurilor de simptome gastrointestinale de la bord. Atât guvernul francez, cât şi autoritatea sanitară regională de pe insulă au evaluat drept nesatisfăcătoare situaţia de la bordul navei.

Autorităţile au sugerat trimiterea la bord a unei echipe de medici în vederea efectuării testelor. Ca urmare, compania de transport maritim a decis anularea escalei planificate şi continuarea drumului către Mauritius, după cum a explicat prefectura insulei.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

I-a spus drept în față lui Cristiano Ronaldo: ”Mai ai puțin și mori”. Reacția fotbalistului în clipul care ”a rupt internetul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marea Britanie renunță la arhipelagul Chagos, cu excepția insulei unde este ascunsă o bază militară a SUA

Holeră într-o țară vecină cu România, preferată de turiști. A apărut primul caz după mai bine de 100 de ani

„Dacă murim, măcar să fie ca-n Titanic!” Momentul în care un vas de croazieră lovește un bloc de gheață în largul coastelor Alaskăi

Avertisment OMS asupra unei creşteri „semnificative” a cazurilor de holeră: Peste 4.000 de oameni au murit răpuși de boală, anul trecut

Partenerii noștri