Sunt proteste, marţi, în mai multe unităţi de învăţământ din ţară
Sunt anunţate proteste în Educaţie pentru ziua de mâine, în mai multe unităţi de învăţământ din ţară. Profesori afiliaţi Federaţiei Spiru Haret, dar şi reprezentanţi ai personalului nedidactic şi auxiliar vor purta banderole în şcoli, în semn de protest faţă de inechităţile generate de lipsa sporurilor şi de grila de salarizare.
Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre această metodă
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc
Cum a ajuns Estonia să depășească chiar și Finlanda la testele PISA
O profesoară din Focșani, în topul celor mai buni profesori din lume
Greva generală în școli continuă
De ce fac profesorii grevă acum
Aproape o sută de sindicalişti din toată ţara au discutat luni seară cu ministrul Educaţiei despre revendicările pe care le au, însă deocamdată nu s-a ajuns la un numitor comun.
Potrivit lor, contabilii şi secretarele din sistemul de învăţământ ar trebui să beneficieze de un spor de 10 procente din salariul brut, întrucât lucrează în condiţii de stres.
Nemulţumiri sunt însă şi în rândul bucătăreselor din sistemul preşcolar. Acestea se plâng că le-au scăzut salariile chiar şi cu 1.000 de lei.
În replică, Ecaterina Andronescu spune că se va ţine cont de cererile sindicatelor şi că va căuta o soluţie pentru corectarea inegalităţilor.
Marius Nistor, presedinte FSE: „Toţi colegii noştri vor purta o banderolă tricoloră, personal didactic de predare, auxiliar, nedidactic şi chiar de conducere vor purta o banderolă tricoloră până când se rezolvă aceste probleme. Avem un porgram de salarizare. Este foarte prost, suportă zeci de modificări care vin de pe o zi pe alta. Este imposibil pentru secretare sau contabile să facă faţă acestei avalanşe de rectificări.
Au ridicat problema aplicaţiei forexedu, este o aplicaţie unde trebuie să introducă toate datele legate de execuţie bugetară, partea proastă e că, în fiecare lună, când trebuie să introducă datele respective. Acest lucru nu se poate întâmpla decât după 2-3 dimineaţa. Când 3.000 de persoane intră simultan în momentul acela aplicaţia se blochează”.
Ecaterina Andronescu: „Am discutat problemele, există o încercare de a le rezolva, nu putem de azi pe mâine. Avem o lege a salarizării, vedem cum o corectăm că sunt multe corecţii de făcut”.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News