Live

Rezultate Bacalaureat 2024. Ministrul Educației: Rata de promovare de 76,4%. E comparabilă cu cea de anul trecut

Data publicării:
Rezultatele arată că rata de promovare în rândul promoţiei curente şi absolvenţilor din promoţiile anterioare este 76,4%, faţă de 72,8% anul trecut şi 73,3% în anul 2022. FOTO: Inquam Photos/ Bogdan Dănescu

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că peste 76% dintre absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de Bacalaureat au promovat, rata de promovare fiind comparabilă cu cea de anul trecut. Cea mai ridicată rată de promovare s-a înregistrat în rândul absolvenţilor liceelor teoretice.

Conform datelor prezentate de ministru, la examenul de Bacalaureat din acest an au fost prezenţi peste 130.000 din cei peste 134.000 de candidaţi înscrişi. Peste 116.000 dintre cei care au fost prezenţi sunt din promoţia curentă.

Rezultatele arată că rata de promovare în rândul promoţiei curente şi absolvenţilor din promoţiile anterioare este 76,4%, faţă de 72,8% anul trecut şi 73,3% în anul 2022.

Pentru seria curentă rata de promovare înainte de contestaţii este de 81,5%, faţă de 78,4% anul trecut.

Pe filiere rata de promovare pentru seria curentă arată că 90,7% dintre absolvenţii filierei teoretice au promovat Bacalaureatul, în timp ce doar 63.3% dintre absolvenţii filierei tehnologice şi 77,3% dintre absolvenţii filierei vocaţionale au medii peste 6.

Cele mai multe medii, respectiv 32,77% au medii între 8 şi 8,99. În ceea ce priveşte media 10, aceasta a fost obţinută de 39 dintre absolvenţi.

Cea mai mare rată de promovare în seria curentă s-a înregistrat în Cluj, Galaţi, Brăila, Bacău şi Braşov în timp ce Ilfov, Harghita, Giurgiu, Mehedinţi şi Teleorman sunt judeţele cu cea mai scăzută rată de promovare din media curentă.

Şi la acest examen lucrările au fost evaluate digitalizat.

Citește și Rezultatele la Bacalaureat 2024 au fost publicate. Notele pe județe, potrivit edu.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ligia Deca evită să răspundă la întrebările despre problemele din școlile sanitare: Nu vă pot spune ce s-a întâmplat acum doi ani

Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac și astăzi cursurile în module. „Este total absurd!”

Amenzi de 10.000 de euro și repetarea anului pentru elevii care iau notă mică la purtare. O nouă lege din Italia amintește de Mussolini

Elevii au abonament gratuit la metrou până în 2025. Nu mai este nevoie de încarcare lunară a abonamentului

Partenerii noștri