Profesorii amenință că vor boicota examenele naționale
Sindicaliştii din învăţământ iau în calcul boicotarea examenelor naţionale, dacă neregulile din legea salarizării nu vor fi rezolvate.
Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre această metodă
Numărul profesorilor pensionari la catedră, în creștere în ultimii ani
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac cursuri în module
Profesorul Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual
Caz șocant în China
Discurs marcant al unei șefe de promoție la liceu: Școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire
Reproşul e că profesori cu vechime au ajuns să aibă salarii mai mici sau egale cu cei care abia au intrat în sistem. Probleme sunt şi în rândul personalului nedidactic din inspectoratele şcolare, cum ar fi analiştii, programatorii, contabilii sau juriştii, care acum muncesc mai mult, dar pe aceeaşi bani.
Sindicaliştii spun că prin noua lege a salarizării s-au creat discriminări în rândul angajaţilor, deoarece reîncadrarea personalului didactic, pe această lege, începând cu data de 1 iulie 2017, a dus la situaţii absurde prin care personalul didactic necalificat este mai bine plătit decât personalul didactic calificat cu definitivat sau chiar grad didactic I.
„Dacă va fi vorba de vreo boicotare a examenelor naționale, vor fi discuții care se vor purta cu reprezentanții părinților, ai structurilor asociative ale elevilor, ne-am dori să fie o acțiune comună elevi-părinți-profesori, nu vorbesc doar de nemulțumirile salariale, eu sper că nu se va ajunge aici. Toată lumea trebuie să înțeleagă că investiția în educație reprezintă succesul în dezvoltarea economică a unui stat”, a declarat Marius Nistor, președinte al Federației sindicale „Spiru Haret”.
Examenele naţionale care ar putea fi blocate de salariaţii din invăţământ sunt programate în iunie: atât pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cât şi probele scrise ale examenului de Bacalaureat.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News