Live

O mamă a anunțat că își lasă fata să chiulească o zi de la școală în fiecare lună și a iscat un val de reacții

Data actualizării: Data publicării:
Noel LaPalomento și fiica ei, Giada. FOTO: captură video TikTok

O femeie din New Jersey a iscat o întreagă dezbatere online după ce a anunțat pe TikTok că a decis să își lase fetița care este în clasa întâi să chiulească o zi de la școală, în fiecare lună, pentru a petrece mai mult timp împreună.

Cei mai mulți au susținut decizia lui Noel LaPalomento de a o lăsa pe fiica ei de șase ani, Giada, să lipsească o zi de la școală, fără motiv, o dată la patru săptămâni, „pentru a avea mai mult timp cu mami„.

LaPalomento a declarat pentru Insider că a fost încântată că anunțul ei dus la o dezbatere atât de intensă despre presiunea tot mai mare cu care se confruntă copiii la școală.

„Unii chiar spun: „Uau, chiar mi-aș fi dorit ca mama să fi făcut asta cu mine când eram mai mică”, a spus ea. „Un lucru mic ca acesta poate face diferența în viața unui copil”, a adăugat femeia.

În postarea ei, LaPalomento, care își crește copilul singură, postează clipuri în care Giada se bucură într-una din zilele ei libere, în afara școlii. Într-unul dintre ele, împinge fericită o păpușă într-un cărucior de jucărie și mănâncă vată de zahăr la mall. „I-am spus fiicei mele că poate alege o zi în fiecare lună să lipsească de la școală fără să fie bolnavă”, este mesajul cu care mama și-a însoțit clipurile.

@_the1stnoel

mind your business

♬ Prada - cassö & RAYE & D-Block Europe

„Este o decizie atât de înțeleaptă, voi face asta în viitor cu copiii mei”, a comentat o persoană.

„Ca profesor, susțin ideea”, a spus alta.

„Mulți dintre cei care au fost de acord cu mine au fost profesori”, a spus LaPalomento pentru Insider. „Au spus că este o idee grozavă”.

Femeia a declarat că fata ei va lipsi de la școală 9 zile din cele 181 din anul școlar curent. Tânăra de 26 de ani a spus că a luat decizia după ce a văzut cât de obositor e programul fetiței. Ea a povestit că Giada se trezește la 6:30 dimineața, ajunge la școală cu autobuzul la 8 dimineața și se întoarce acasă în jurul orei 15:30. „Este o zi foarte lungă”, a spus LaPalomento, care a adăugat: „Fiica mea vine acasă epuizată. Trebuie să-și facă temele – asta după ce a stat șapte ore la școală. Apoi, după ce mănâncă și face duș, este deja 20:00 și nu e timp să faci altceva înainte de culcare.”

Femeia a declarat că schimbarea stilului lor de viață le-a apropiat.

Unii oameni au fost sceptici cu privire la decizia ei și au criticat-o pe motiv că Giada nu are parte de educația care trebuie.

„O zi pe lună este mult”, a comentat o persoană. În schimb, alta a scris: „Asta este ceea ce eu numesc weekenduri”.

Psihoterapeutul Amy Morin a declarat că părinții trebuie să fie atenți la deciziile pe care le iau cu privire la sănătatea mintală a copiilor lor. „În ziua de astăzi – în care există atât de multă presiune și copiii simt că trebuie să fie performanți și eficienți – este o idee foarte bună să iei o pauză din când în când”, a spus ea.

Morin a declarat că a tratat mai mulți pacienți copleșiți de stresul de la școală. „Văd o mulțime de părinți și familii în cabinetul meu care așteaptă până când copilul lor are o problemă serioasă de sănătate mintală. Pentru un copil care are anxietate extremă, să-și ia o zi liberă este prea puțin, prea târziu.”

Ea a sfătuit părinții să ia orice decizie la timp și cu înțelepciune. „Puteți, evident, să vă distrați, dar vrei ca copiii să înțeleagă motivul pentru care o faci. Este în regulă să-i spui o dată: Poți să faci mai târziu temele de matematică, hai să ne distrăm. Dar cum faci asta?'"

Ea a recomandat activități precum exerciții fizice, activități artistice sau gătitul împreună.

Pe de altă parte, Chris McGovern, președintele Campaniei pentru Educație Reală – un grup format din părinți și profesori care pledează pentru menținerea regulilor și standardelor în școli – a criticat decizia luată de Noel LaPalomento de a-i oferi fetiței ei o zi liberă, numind-o „indulgență”: „Această femeie crede că va ajuta la sănătatea mintală a copilului ei. Probabil că va obține exact opusul. Veți descoperi că majoritatea copiilor vor limite și ordine”.

Chris McGovern a mai spus că părinții care și-au scos copiii de la școală dintr-un capriciu le-au creat bătăi de cap profesorilor. „Le este imposibil să educe copiii atunci când ei lipsesc zilnic”. Pe de altă parte, el a adăugat că o astfel de decizie îi face invidioși pe copiii care au părinți mult mai exigenți.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cine este Daniel David, rectorul care va prelua portofoliul Educației în Guvernul Ciolacu 2

Atac armat la o școală din Croația. O fetiță de 7 ani a fost ucisă, alte șase persoane au fost rănite

Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre metoda la care apelează părinții înainte de Crăciun

Românii din Cernăuți cer ajutorul Executivului de la București, pe fondul modificărilor din sistemul de învăţământ ucrainean

Partenerii noștri