În ce condiții s-ar putea prelungi anul școlar. Explicațiile ministrului Educației
Anul școlar s-ar putea prelungi dacă elevii, părinții și profesorii sunt de acord, spune ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a explicat că, dacă va există o astfel de propunere, o va susține.
Avarie majoră în Craiova. Peste 100.000 de oameni au rămas fără apă și căldură, în timp ce activitatea Uzinei Ford a fost sistată brusc
Cum învață zeci de copii din Gorj în săli de clasă cu calorifere reci
Scandal în Gorj, după ce un primar a suspendat transportul elevilor cu microbuzele școlare
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac cursuri în module
Deca, despre „camera de detenție”: E un spațiu în care și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de colegii lor
Scene teribile în fața unei școli din China. 11 oameni, printre care 5 copii, au murit striviți de un autobuz scăpat de sub control
Mesajul fotbaliștilor de la Euro 2024 pentru elevii care susțin Evaluarea Națională
"Dacă din consultări reiese din partea tuturor - elevi, profesori, părinți - că se dorește o extindere a anului școlar, chiar a anului școlar 2021 - 2022, Ministerul Educației (ME) va susține această inițiativă, dar să există o dorință unanimă a tuturor celor implicați.
Structura anului școlar 2021-2022 o știm. Dacă vrem să modificăm ceea ce știm, ME nu va avea inițiativa de modificare, dar dacă ei vor avea inițiativa, ME va susține.
Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul școlar următor, dorim să punem în discuție și să extindem perioada de școală din septembrie 2022. Asta da", a explicat Sorin Cîmpeanu.
Mai multe organizații ale elevilor, ale părinților și din sistemul de educație cer autorităților să ia măsuri pentru a garanta un număr minim de zile de școală într-un an calendaristic. Ele vor ca România să nu mai aibă cel mai comprimat an școlar din Uniunea Europeană și cer ca programele remediale să fie extinse în vară, iar anul școlar să înceapă de la 1 septembrie.
Structura acestui an școlar a fost modificată în urma discuțiilor de la Ministerul Educației.
Vacanța de primăvară, care a început în 12 aprilie, se va încheia în 4 mai. Excepție fac elevii din clasele terminale, care, în intervalul 12 aprilie - 29 aprilie, vor participa online la toate activitățile didactice.
Anul școlar 2020 - 2021 se va încheia în 25 iunie, cu o săptămână mai târziu decât era stabilit inițial.
Structura anului școlar 2021-2022
Cursurile anului şcolar 2021 - 2022 se vor derula pe parcursul a 34 de săptămâni, începând cu data de 13 septembrie.
Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, din 13 septembrie până în 22 decembrie 2021, iar semestrul al II-lea - 20 de săptămâni, din data de 10 ianuarie şi până pe 10 iunie 2022.
În semestrul I, în perioada 25 - 31 octombrie, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele de preşcolar sunt în vacanţă.
Vacanţa de iarnă este programată din data de 23 decembrie 2021 şi până pe 9 ianuarie 2022.
În semestrul al II-lea, vacanţa de primăvară va fi în perioada 15 aprilie - 1 mai 2022.
Programul naţional "Şcoala altfel" se va desfăşura în perioada 8 - 14 aprilie 2022.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News