Live

În ce condiții s-ar putea prelungi anul școlar. Explicațiile ministrului Educației

Data actualizării: Data publicării:
Elevi în curtea școlii. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Anul școlar s-ar putea prelungi dacă elevii, părinții și profesorii sunt de acord, spune ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a explicat că, dacă va există o astfel de propunere, o va susține. 

"Dacă din consultări reiese din partea tuturor - elevi, profesori, părinți - că se dorește o extindere a anului școlar, chiar a anului școlar 2021 - 2022, Ministerul Educației (ME) va susține această inițiativă, dar să există o dorință unanimă a tuturor celor implicați.

Structura anului școlar 2021-2022 o știm. Dacă vrem să modificăm ceea ce știm, ME nu va avea inițiativa de modificare, dar dacă ei vor avea inițiativa, ME va susține.

Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul școlar următor, dorim să punem în discuție și să extindem perioada de școală din septembrie 2022. Asta da", a explicat Sorin Cîmpeanu.

Mai multe organizații ale elevilor, ale părinților și din sistemul de educație cer  autorităților să ia măsuri pentru a garanta un număr minim de zile de școală într-un an calendaristic. Ele vor ca România să nu mai aibă cel mai comprimat an școlar din Uniunea Europeană și cer ca programele remediale să fie extinse în vară, iar anul școlar să înceapă de la 1 septembrie.

Citește și: Cîmpeanu: Zilele în plus de vacanţă din aprilie s-ar putea transforma în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie

Structura acestui an școlar a fost modificată în urma discuțiilor de la Ministerul Educației.

Vacanța de primăvară, care a început în 12 aprilie, se va încheia în 4 mai. Excepție fac elevii din clasele terminale, care, în intervalul 12 aprilie - 29 aprilie, vor participa online la toate activitățile didactice.

Anul școlar 2020 - 2021 se va încheia în 25 iunie, cu o săptămână mai târziu decât era stabilit inițial.

Structura anului școlar 2021-2022

 Cursurile anului şcolar 2021 - 2022 se vor derula pe parcursul a 34 de săptămâni, începând cu data de 13 septembrie.

Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, din 13 septembrie până în 22 decembrie 2021, iar semestrul al II-lea - 20 de săptămâni, din data de 10 ianuarie şi până pe 10 iunie 2022.

În semestrul I, în perioada 25 - 31 octombrie, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele de preşcolar sunt în vacanţă.

Vacanţa de iarnă este programată din data de 23 decembrie 2021 şi până pe 9 ianuarie 2022.

În semestrul al II-lea, vacanţa de primăvară va fi în perioada 15 aprilie - 1 mai 2022.

Programul naţional "Şcoala altfel" se va desfăşura în perioada 8 - 14 aprilie 2022. 

 

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vucic vrea să scape de proteste închizând școlile din Serbia mai devreme pentru vacanța de iarnă

Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre metoda la care apelează părinții înainte de Crăciun

Elevii din ciclul preuniversitar pot promova doi ani de studiu într-unul, sub anumite condiții. Anunţul Ministerului Educaţiei

Românii din Cernăuți cer ajutorul Executivului de la București, pe fondul modificărilor din sistemul de învăţământ ucrainean

Partenerii noștri