Cum vor fi evaluați elevii care fac în continuare școala online și cum vor da ei examenele naționale
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că elevii care fac școala online vor fi evaluați tot online, dar cei care au de dat examene naționale le vor susține la școală, cu prezență fizică.
Cîmpeanu a încercat să-și justifice demisia
Reacția ministrului Educației când un părinte îi arată plasa ruptă a porții de fotbal
Cum se vor da note în noul an școlar?
Ce înseamnă toalete „conforme” în școli?
Cîmpeanu, despre mesajul "Puie Monta" din grădiniță
A rămas repetent, dar instanța a anulat decizia
Lecțiile primite de stat de la un liceu privat
Cîmpeanu: Școala nu asigură nici măcar nota 7 fără meditații
Peste 82% dintre elevi au luat peste nota 5 la Evaluarea Națională 2022
„Cei care fac online vor fi evalați la discipline tot online, dar în cazul în care susțin examene naționale vor trebui să susțină cu prezență fizică. Doar tematica de examen va fi adaptată la realitățile acestui an școlar”, a spus Cîmpeanu la Digi24.
„Vor susține partea de evaluare online, dacă au făcut tot timpul online, însă dacă au examene naționale, să fie pregătiți pentru prezență fizică”, a precizat el.
Întrebat dacă elevii care vor merge fizic la școală vor da teze, ca în anii precedenți, Cîmpeanu a spus: „Există reguli în vigoare pe care nu avem de gând să le schimbăm brusc. Le vom schimba doar în măsură în care ele vor fi în avantajul elevilor. Aici se încadrează și subiectul tezelor”.
Școlile se redeschid de la 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului școlar, în funcție de scenariul epidemiologic în care se află fiecare localitate. Vor merge la școală în primul rând copiii din clasele primare și apoi cei care au de susținut examene naționale.
Sorin Cîmpeanu a precizat că, potrivit cifrelor epidemiologice actuale, luni se vor întoarce fizic la școală 2,4 milioane de elevi.
Copiii care prezintă simptome sau care stau împreună cu bunici, de exemplu, și pot prezenta un risc pentru aceștia, au posibilitatea să învețe în continuare de acasă, dar trebuie să aducă un certificat de la medicul de familie.
Și profesorii care au vulnerabilități pot să predea de acasă, însă în cazul lor este nevoie de un certificat de la un medic de medicina muncii, a precizat ministrul.
Editor : Monica Bonea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News