Cum se vor vaccina profesorii, începând de miercuri. Valeriu Gheorghiță a explicat procedura
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti COVID-19 a explicat marți care va fi procedura de vaccinare a personalului din învățământ. Valeriu Gheorghiță a precizat că în București și în majoritatea județelor vor fi administrate două tipuri de vaccin începând de mâine, urmând ca în zilele următoare să fie administrate primele doze și în celelalte județe.
Rafila: Valul 7 al pandemiei, posibil la toamnă
Ce e nou în valul 6 al pandemiei
Cum am putea scăpa de pandemie?
Ce pot face membrii familiei care au stat în izolare cu o persoană infectată
Valeriu Gheorghiță spune că strategia campaniei de vaccinare se va schimba
Românii care merg la muncă în Germania ar putea fi obligați să se vaccineze
De ce să-mi vaccinez copilul de 5 ani?
Cât ne vom mai vaccina anti-COVID?
Ar putea aduce varianta Omicron sfârșitul pandemiei?
„Procesul de vaccinare al personalului din învățământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor, inclusiv București, și va continua joi cu alte 14 județe, din 26 februarie cu două județe, iar pe 1 martie în ultimele trei județe. Perioada de vaccinare durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze”, a spus medicul militar într-o conferință de presă.
„Estimăm aproximativ 60.000 de persoane. 42.000 de persoane sunt deja vaccinate din rândul personalului din învățământ, iar 120.000 sunt deja programate”, a precizat el.
Valeriu Gheorghiță a mai spus că profesorii vor fi imunizați cu două tipuri de vaccin: „Oxford/AstraZeneca până în vârsta de 55 de ani inclusiv, acolo unde nu se identifică contraindicații, și Pfizer/BioNTech la persoanele de peste 55 de ani, exceptând cazurile când se identifică contraindicații”, a subliniat el.
Medicul a mai spus că programarea la vaccin nu se face în platforma informatică, fiind înctocmite liste în unitățile de învățământ, care vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene, care le vor înainta către DSP-uri.
„Beneficiarii vor fi anunțați prin intermediul ISJ-urilor și a conducătorilor unităților de învățământ”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.
Profesorii vor fi vaccinați în majoritatea cazurilor „în locațiile puse la dispoziție de Ministerul Educației”, iar în județele unde nu au fost „locații potrivite”, vaccinarea va fi făcută în „alte spații din centrele de vaccinare care nu erau puse în activitate”.
El a dat ca exemplu Bucureștiul, unde au fost deschise 22 de centre cu fluxuri separate, în funcție de tipul de vaccin administrat.
Editor : G.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News