Cum împarți o tabletă la opt copii. Calculul care arată că școala online dă bine doar pe hârtie
Opt copii, o tabletă și școală online. O familie din Maramureș se zbate să le asigure copiilor șanse egale cu cele ale colegilor lor. Părinții primesc ajutor de la învățătoarea unuia dintre frați, care merge zilnic să-i verifice temele și să îi dea unele noi.
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
O familie din Spania a murit într-un incendiu provocat de o trotinetă electrică lăsată la încarcat
Un ieșean și-a dat fiul în judecată și i-a cerut înapoi banii dați pentru facultate
Povestea impresionantă a unui director din Călărași
Mii de pensionari stau la cozi la CAR ca să poată trăi de la o lună la alta
Părinți români judecați în Italia pentru că nu și-au trimis copilul la școală
Topul celor mai scumpe orașe din România
Părinții care au copii la creșă sau la grădiniță pot primi până la 1.500 de lei
Alexandru nu are tabletă. Nici telefon și nici laptop. De când școala s-a mutat în online, nu mai are nicio posibilitate de a învăța. Dar în fiecare zi, la ora prânzului, își așteaptă învățătoarea în fața casei.
M-am gândit să îl ajut într-un fel și vin zilnic la el, îi spun ce teme am făcut, ce teme mai are de făcut și-l mai ascult. La citit două trei cuvinte, o propoziție și zilnic ne întâlnim, spune învățătoarea.
Băiatul are încă șapte frați. Cinci dintre ei sunt școlari. În cămăruța mică, închiriată de la primărie, locuiește întreaga familie. Zece persoane. În casa lor există doar două dispozitive: o tabletă pe care a primit-o fetița cea mare de la școală și telefonul mamei.
Laura Grigor, mama copiilor: "Îi foarte greu pentru ei, că fiind cu o tabletă și nu pot să intru pe aceeași tabletă pentru toți trei că nu am cum să fac trei ore, trei teme într-o oră. Cea mai mare dorință la ei să învețe cât de mult, să pună mâna pe carte".
Mama copiilor spune că nu-i lucru mai important pe lume decât educația. Ea n-a avut prea multe posibilități, cum nu are nici acum, dar cu toate acestea, încearcă să-și țină copiii feriți de greutăți. Soțul muncește cu ziua.
Laura Grigor, mama copiilor: "Nu mă plâng că mi-e greu, că nu am de ce să mă plâng. Eu mă bucur pentru ei, să-mi fie sănătoși, să fiu și eu sănătoasă să mi-i pot crește, să-i văd mari."
Copiii, în ciuda lipsurilor, sunt mereu cu zâmbetul pe buze. Învață bine toți. Sunt silitori și chiar dacă au o singură tabletă, nu cer prea multe de la Moș Crăciun. I-au scris deja și așteaptă cu nerăbdare sărbătorile.
Nicu: "Pentru tati mi-aș dori să-i deie Dumnezeu sănătate să ia un cal."
Lui Nicu îi lipsește mult școala. Abia așteaptă să treacă pandemia și să revină în bancă. Până atunci, se bucură de timpul petrecut cu frații lui.
Reporter: Cum este să ai atâția frați?
Nicu: Sincer să spun, fain.
Sora cea mai mare are 16 ani. Fratele cel mai mic încă nu a împlinit doi ani. Aproape toți își doresc același lucru: o cameră destinată doar studiului, sănătate pentru părinți și poate... o pisică.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News