Live

Cum îi va afecta Brexitul pe elevii români care vor să studieze în Marea Britanie

Data publicării:

Universităţile britanice îşi doresc studenţi români. Iar tinerii din ţara noastră sunt tentaţi de ofertă, chiar şi în pofida Brexitului. Se vede acest lucru la un târg educaţional care are loc azi şi mâine, în Bucureşti. Anul trecut, numărul românilor acceptaţi la instituţii de învăţământ din Regat a crescut cu 10 la sută faţă de 2017.

Pentru liceenii care vor să-şi continue studiile în străinătate, Marea Britanie e principala opţiune.

„E foarte tare sistemul lor de învăţământ. În România mai mult se bazează pe lucrul finit, iar în Anglia acceptă modul şi mai multe schiţe pe care le-ai făcut spre produsul finit”.

Am auzit că au mai multă experienţă practică în străinătate faţă de noi şi asta mă atrage mai mult”.

Facultăţi de prestigiu din UK îi încurajează pe tinerii români să se înscrie.

Florizza Mertinez - Coventry University: „Cred că sistemul britanic de învăţământ este renumit în întreaga lume. În UK, în Universitatea Coventry, facem lecţii practice. Studenţii noştri vor avea abilităţile practice necesare când îşi vor căuta un loc de muncă. Mai exact, 90% din lecţii sunt practice.”

Iar Brexitul nu ar trebui să fie o problemă.

Nigel Bellingham - director al British Council România: „Pe cei care sunt deja acum nu ar trebui să îi afecteze deloc. Cursurile încep în 2019, iar 9% dintre aplicanţi sunt români, aşa că pe aceste persoane nu ar trebui să le afecteze deloc. Guvernul britanic a confirmat deja că statutul studenţilor care vor începe cursurile în 2019 nu va fi afectat, vor avea aceleaşi tarife şi acces la credite pentru studenţi”.

Peste 30 de universităţi britanice au fost prezente la târg, alături de instituţii de învăţământ din Olanda, Germania, Finlanda, Norvegia, SUA şi Canada.

Ana Maria Papp - manager de departament în cadrul unei universităţi: „Marea Britanie este cea mai populară pentru studenţii români cu un număr foarte mare de studenţi în fiecare an, pe locul doi este Olanda a căror taxă de şcolarizare este din ce în ce mai competitivă, vorbim de aproximativ 1.100 de euro pe an şi apoi treia destinaţie de interes ar fi Germania”.

World Education Fair a ajuns la a 30-a ediţie. Reprezentanţii universităţilor străine vor fi la Iaşi pe 4 martie şi la Timişoara pe 6 martie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marea Britanie ar putea beneficia de pe urma tarifelor propuse de Trump. Analiști: Deschide ușa pentru un acord comercial bilateral

Brexitul a costat-o pe Marea Britanie 24 de miliarde de lire sterline, plus alte datorii de miliarde de euro

Rusia a recrutat un parlamentar irlandez ca agent de propagandă al Kremlinului. GRU a folosit o „capcană de miere”

Britanicii ar vota pentru revenirea în UE dacă ar avea loc un nou referendum (Sondaj)

Partenerii noștri