Live

Cum au fost aleși evaluatorii pentru manualul de Geografie plin de greșeli

Data publicării:

Ministerul Educaţiei a cerut retipărirea manualului unic de Geografie pentru clasa a VI-a. Cartea, publicată săptămâna trecută, este plină de greşeli. Costurile vor fi suportate de Editura Didactică şi Pedagogică, tot din bani publici. Până la corectarea greşelilor, vor avea manual doar elevii care pot folosi varianta digitală a acestuia.

Decizia vine după ce conducerea ministerului şi-a dat seama că erorile din cărţi nu pot fi corectate printr-o simplă erată, aşa cum anunţa că va face la sfârşitul săptămânii trecute.

Nu va plăti ministerul niciun ban în plus pentru retiparire, iar EDP își rezervă dreptul de a acționa în instanță vinovații pentru acele daune materiale și morale”, afirmă Cătălina Toma, purtătoare de cuvânt al Ministerului Educației.

Ministerul Educaţiei a găsit o soluţie până când manualele vor ajunge pe băncile copiilor.

Varianta digitală va fi și ea corectată și postată pe platforma manuale.edu.ro”, precizează Cătălina Toma, purtătoare de cuvânt al Ministerului Educatiei.

Directorul Editurii Didactice şi Pedagogice dă vina pe evaluatorii care au analizat manualul şi au lăudat o carte plină de greşeli.

As dori totuşi să-i rog frumos să nu mai îndrăznească vreodată să se înscrie ca evaluatori la o competiţie”, spune Maria Nistor, directorul Editurii Didactice și Pedagogice.

Cei patru evaluatori s-au înscris singuri şi au fost selectaţi dintr-o bază de date, printr-o extragere filmată.

Din comisie au făcut parte profesori doctori, 3, respectiv un profesor cu grad didactic 1, iar avizul științific este dat de un profesor universitar doctor”, afirmă Marian Șută, directorul Centrului Național de Evaluare și Examinare.

Decizia retipăririi cărţilor vine după ce în manualul de Geografie au fost descoperite mai multe greşeli. De exemplu, oraşul Turnu Măgurele este poziţionat în locul oraşului Drobeta-Turnu Severin, iar Marea Moartă, s-a suprapus cu Marea Roşie. În plus, insula Ascension este scrisă „Asuncion”, în timp ce Guyana Franceză este scrisă cu „i” şi nu cu „y”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Elevii din ciclul preuniversitar pot promova doi ani de studiu într-unul, sub anumite condiții. Anunţul Ministerului Educaţiei

Este ultima săptămână de cursuri pentru elevi. Urmează vacanța de iarnă 2024-2025. De când se întorc elevii la școală

Începe înscrierea la BAC 2025. Probele de competențe au loc în perioada ianuarie-februarie. Calendarul complet al examenului

Ministerul Educaţiei anunță în ce condiții se pot suspenda cursurile luni din cauza alegerilor

Partenerii noștri