Live

Câți bani fac profesorii din meditații, în funcție de zonele țării

Data publicării:
Foto: GettyImages

Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii. Campion este însă un dascăl din Arad, care a declarat că a obținut anul trecut aproape 300.000 de lei. Impozitele virate la stat s-au ridicat la 47 de milioane de lei, potrivit datelor obținute în exclusivitate de Digi24.

Ana-Maria Păun, jurnalist Digi24: Un elev român din trei face meditații la cel puțin o materie, arată un studiu realizat de Societatea Academică din România.

Din informațiile primite de la părinți, o ședință costă între 100 și 200 de lei în funcție de materie.

La nivel național sunt peste 260 de mii de cadre didactice, dintre care doar 7.400 au raportat până în prezent la ANAF veniturile obținute din meditații. Sumele sunt de ordinul zecilor de mii de lei, sau chiar euro în unele situații.

Haideți să aruncăm o privire pe hartă.

Sunt în total 8 direcții regionale ale ANAF.

Observăm că la regionala ANAF Cluj-Napoca s-a înregistrat cel mai mare număr de profesori care au declarat veniturile obținute din meditații, 1.415 mai exact.

Foarte mulți au raportat și la direcția regională din Brașov - peste 1.200.

Iar în Capitală, aproximativ 1.300 de profesori au declarat banii obținuți din activitatea desfășurată în afara orelor de curs.

Ce venituri au obținut din meditații profesorii? Privim din nou pe hartă.

La regionala ANAF Galaţi, aproximativ 5 milioane de lei raportaţi au fost obţinuţi din meditaţii, iar pentru această sumă au ajuns în vistieria statului 2,6 milioane de lei, achitaţi prin taxe şi impozite.

La regionala ANAF Craiova, venitul net înregistrat a fost de 3,8 milioane lei şi au fost încasaţi din taxe şi impozite 2,1 milioane de lei.

Capitala este fruntaşă. Sumele declarate, obţinute din meditaţii, depăşesc 23 de milioane de lei, pentru care statul a încasat din taxe şi impozite aproximativ jumătate din sumă.

Dacă facem un top al venitului mediu net pe care l-a obţinut un profesor din meditaţii, Bucureştiul este pe primul loc. Aici, un dascăl a încasat peste 17.000 de lei. Pe locurile 2 şi 3 sunt profesorii care au declarat veniturile la regionalele ANAF Braşov şi Timişoara.

Campion este însă un dascăl din Arad, care a declarat că a obținut anul trecut aproape 300.000 de lei, adică în jur de 60 de mii de euro, iar un alt cadru didactic din Timișoara, a declarat venituri de circa 10.000 de euro, potrivit președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Clasamentul FIFA la sfârșitul lui 2024. Pe ce loc se află România după parcursul din ultimele luni

Care sunt cele mai puțin dorite cadouri de sărbători. Și ce e de făcut dacă, totuși, primești unul

Dezvăluiri: O campanie pe TikTok plătită de PNL l-ar fi promovat, de fapt, pe Călin Georgescu

ANAF dezminte că implementarea e-Factura riscă să lase milioane de români fără energie şi gaze naturale

Partenerii noștri