45 de şcoli din Bihor au toaleta în curte
45 de şcoli din Bihor, majoritatea din mediul rural, au toalete în curte. Nu mai puţin de 76 de clădiri ale acestor unităţi de învăţământ abia dacă îndeplinesc condiţiile minime de igienă pentru o ţară europeană. Statistica prezentată săptămâna trecută de fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a fost confirmată de conducerea Inspectoratului Judeţean Bihor.
Povestea tinerei din Bihor care e vedetă în online cu postările din ferma pe care o conduce
Deca, despre „camera de detenție”: E un spațiu în care și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de colegii lor
Un interlop din Oradea a fost arestat preventiv pentru că și-a hărțuit soția cu aproape 1.700 de mesaje și telefoane în doar o lună
Un copil de 8 ani a murit în timpul unui curs de înot
Ce spune Bolojan despre rolul lui Iohannis în formarea Coaliției. „Electoratul PNL care nu s-a regăsit e mai mare decât cel dur al PSD”
Răsturnare de situație într-un oraș din Bihor. Primarul în funcție a câștigat alegerile la 1 vot diferență
O grenadă a fost găsită la poarta casei Andreei Tonciu
O mină din Bihor s-a prăbușit după cutremurul de duminică. Apa din zonă a devenit roșie
Un vasluian a pus o poartă pe drumul public și l-a transformat în curte
Peste 2.400 de şcoli din ţară au grupurile sanitare în curte, se arată în statistica Ministerului Educaţiei. În Bihor, din totalul de 850 de clădiri deţinute de şcolile din judeţ, 76 se confruntă cu această problemă.
Alin Novac-Iuhas, şeful IŞJ Bihor: „Am unitate la Bratca, spre exemplu, din 11 clădiri, trei sunt cu toaletele în curte. Cu siguranţă acelea sunt în structuri gen Zece Hotare, probabil.”
Modernizarea şcolilor ţine de primăria pe raza cărei se află unitatea de învăţământ. De cele mai multe ori însă, bugetele locale nu dispun de fonduri suficiente pentru reabilitare. O şansă o reprezintă fondurile europene.
Alin Novac-Iuhas, şeful IŞJ Bihor: „Fac un apel până la urmă şi prin intermediul dumneavoastră tuturor UAT-urilor, primăriilor, care pot şi au capacitatea de a dezvolta unele proiecte de reabilitare.”
Potrivit Ministerului Educației, aproximativ 30% din şcolile din România nu au toaletele în interior. În acest fel sunt afectaţi peste 230.000 de elevi.
Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Norbert Hegeduş
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News