Live

Video&Foto Doi șoferi de autobuz din Suceava au fost prinși beți la volan, în cursă. Ce alcoolemie aveau și ce spune conducerea TPL Suceava

Data publicării:
Sursa foto: Facebook / Suceveanul

Iresponsabilitate la volan. Doi șoferi de autobuz din Suceava au fost prinși beți la volan, în timpul serviciului. Ei au fost depistați în urma unei razii a polițiștilor rutieri în trafic. În cazul unuia dintre ei, etilotestul a indicat 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă dosar penal. În cazul celui de-al doilea șofer, etilotestul s-a oprit la 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii riscă acum să-și piardă locul de muncă.

Cei doi bărbați, ambii angajați ai Serviciului de Transport Public Local Suceava, erau în timpul serviciului, când au fost trași pe dreapta de polițiști. După controlul documentelor, agenții le-au cerut să sufle în etilotest. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au constatat că șoferii autobuzelor în care se aflau și pasageri consumaseră alcool înainte să urce la volan. 

În cazul unuia dintre cei doi șoferi de autobuz, aparatul a indicat 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce i-a adus pe loc și dosar penal. Bărbatul a fost dus la Spitalul Clinic de Urgență Suceava pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Colegul său a fost prins cu 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat și a rămas fără permis de conducere pentru 3 luni. 

Șoferii nu au fost lăsați să-și continue cursa. Autobuzele au fost preluate de alți colegi de-ai bărbaților. Conducerea Serviciului de Transport Public Local Suceava spune că cei doi riscă acum să-și piardă locurile de muncă. 

”Este o situație impardonabilă, pentru care rezultatul este unul singur – desfacerea contractului de muncă. Responsabilitatea șoferilor de autobuz este foarte mare, conduc o mașină de peste 12 tone, cu cel puțin câteva zeci de călători la o cursă. De cum avem documentele oficiale prin care se confirmă situațiile semnalate de Poliție se întrunește Comisia de Disciplină și se iau măsurile prevăzute în contract. Nu tolerăm deloc asemenea abateri disciplinare, care aduc și un mare deserviciu de imagine transportului public”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, directorul TPL Suceava, Gabriel Petruc.

Acesta spune și că la nivelul instituției se fac periodic testări aleatorii și că, de când este la conducerea societății, nu a avut niciun caz de șofer beat în timpul serviciului.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

DGA: Angajații MAI sesizează o dată la două zile fapte de corupție. Câte dosare penale au fost înregistrate

Un copil de 4 ani din Mureș a fost salvat de polițiști din mâinile tatălui care amenința că îl va ucide

Metoda "șmen". Cum a rămas un bărbat din Cluj-Napoca fără 2.000 de euro, după ce a fost abordat de un necunoscut pe stradă

Donald Trump își va primi sentința în cazul Stormy Daniels după alegerile prezidențiale. Cum motivează judecătorul decizia

Partenerii noștri