Live

Doi educatori de la DGASPC Cluj au fost trimiși în judecată pentru abuzuri asupra copiilor

Data publicării:
Doi educatori din Cluj au fost trimiși în judecată pentru agresarea fizică a doi copii în vârstă de 6 și 11 ani, în urma unei anchete care a scos la iveală acte repetate de violență în perioada 2018-2019. Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock

Doi educatori de la Centrul pentru Copiii Străzii „Arlechino” din Cluj au fost trimiși în judecată pentru agresarea fizică a doi copii în vârstă de 6 și 11 ani, în urma unei anchete care a scos la iveală acte repetate de violență în perioada 2018-2019.

Judecătoria Cluj-Napoca a hotărât să înceapă procesul împotriva a doi educatori, acuzați de purtare abuzivă după ce s-a dovedit că au bătut doi copii care beneficiau de servicii de asistență socială, relatează actualdecluj.ro.

Unul dintre inculpați, educator principal la Adăpostului de Zi și Noapte pentru Copiii Străzii „Arlechino”, și angajat al DGASPC Cluj este acuzat că a aplicat corecții fizice, folosind obiecte contondente, și a supus copiii la măsuri de constrângere, forțându-i să stea în poziții umilitoare.

Ancheta a relevat „un număr nedeterminabil” de acte de violență, comise în perioada septembrie 2018 și iunie 2019, care vizează doi copii în vârstă de 6 și 11 ani.

Al doilea inculpat în dosar este o femeie, de asemenea educator principal la adăpost, care este acuzată de fapte similare, aplicând pedepse fizice sub pretextul unei educații dure.

Cei doi au fost trimiși în judecată joi, 10 octombrie, după ce instanța Judecătoriei Cluj-Napoca a respins cererile de suspendare a procesului și excepțiile formulate de aceștia.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie din Cluj este căutată de polițiști după ce a spart geamul unei uși de troleibuz, iar apoi a fugit de la locul incidentului

Prădător sexual din Cluj, prins în flagrant de polițiști. A fost condamnat la 7 ani de închisoare

Atac aerian al Israelului asupra unei școli din Gaza transformată în adăpost. Cel puțin 28 de morți și peste 50 de răniți

„Club virtual de striptease fără restricții”. Cum îi face TikTok dependenți pe copii de social media. Compania, dată în judecată în SUA

Partenerii noștri