Video Deputații au adoptat neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei. De când va fi aplicată măsura și în ce condiții
Deputații au adoptat, marți, proiectul de lege prin care este crescut plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei. Măsura urmează să fie aplicată de la 1 octombrie, în cazul în care legea nu e atacată la Curtea Constituțională iar actul normativ va fi promulgat de președintele Iohannis.
Marius Budăi și un alt deputat PSD au fost opriți la vamă pentru că mergeau cu o mașină furată
Jigniri și scandal în Comisia de Sănătate
Deputații vor să schimbe iar Codul Rutier
Sport la Evaluarea Națională (proiect)
Daniel Ghiță, probleme la discurs
Un deputat USR PLUS spune când se poate renunța la mască pe stradă
Reportaj | Românii de la țară, sătui de politicieni
Statul la stat. Cabinetele parlamentare, trambulină pentru ocuparea fără concurs a unui post în instituții publice
Podul suspendat peste Dunăre a fost redeschis circulației pe sensul Tulcea - Brăila
Propunerea legislativă care modifică alin. (1) al art. 100 din legea 227/2015 privind Codul fiscal a fost adoptată cu 277 de voturi „pentru” şi 3 abţineri.
„Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei. Aceste prevederi intră în vigoare la data de 1 octombrie 2024 şi se aplică începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024”, arată proiectul de lege.
Opoziția a adus critici acestui proiect, au depus amendamente, însă ele au fost respinse. Vorbim aici de exemplu despre o inițiativă care prevedea schimbarea pragului în fiecare an în funcție de nivelul inflației, dar acest amendament a fost respins.
Proiectul practic a trecut pe repede înainte sau în regim de urgență, așa cum spunea premierul Marcel Ciolacu, așa încât în următoarele două săptămâni, dacă nu va fi atacat la CCR să ajungă la promulgare, iar de la 1 octombrie să intre în vigoare această măsură pentru pensionari.
Această propunere legislativă a fost adoptată de către Senat, pe 19 decembrie 2022, iar votul Camerei Deputaților a fost decizional.
Conform datelor Ministerului Muncii, impactul bugetar al acestei inițiative este de aproximativ 800 de milioane lei.
Editor : Ana Petrescu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News