SURSE: Proiectul de OUG pentru neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei are vicii de neconstituționalitate

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - AMABASADA SUA - RECEPTIE - ZIUA INDEPENDENTEI - 28 I
Alina Gorghiu i-a cerut preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, ca la ședința de coaliţie de joi să atragă atentia că proiectul de OUG privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei are vicii de neconstituţionalitate. Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a spus, joi în şedinţa PNL, că proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, anunţat de premierul Marcel Ciolacu, are vicii de neconstituţionalitate şi trebuie adoptat proiectul PNL din Parlament, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, fiind solicitat să ridice acest subiect în şedinţa coaliţiei, au precizat surse liberale citate de News.ro. 

Alina Gorghiu i-a cerut preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, ca la ședința de coaliţie de joi să atragă atentia că proiectul de OUG privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei are vicii de neconstituţionalitate. 

Ea a explicat că este vorba de articolul 115 din Constituţie şi că nu sunt argumente pentru a trece de urgenţă asa ceva şi trebuie votat proiectul liberal din Parlament, nu pentru că este liberal, ci pentru că este calea corectă de reglementare. 

Ministrul Justiţiei a mai arătat că situaţia avută în vedere de guvern nu poate fi calificată ca fiind una extraordinară, aşa cum cere Constituţia şi nu se poate susţine nici existenţa unei urgenţe în adoptarea reglementării. 

Ministrul Culturii, Raluca Turcan a declarat că ridicarea pragului pentru impozitarea pensiilor, anunţată de premierul Ciolacu, este proiect PNL în Parlament din 2022 şi ar putea trece în câteva ore de plenul Camerei Deputaţilor. 

„Probabil că este o chestiune de competiţie politică”, a spus ea despre intenţia premierului de a adopta măsura prin Ordonanţă de Urgenţă. 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri