Live

Galerie Foto De ce au purtat înotătorii de la JO 2024 geci și mănuși de iarnă înaintea concursurilor de natație

Data publicării:
Înotătoarea americană Regan Smith la JO 2024. Foto: Getty Images

Participanții la probele de natație de la JO 2024 s-au remarcat inclusiv prin ținuta vestimentară cu care s-au afișat înaintea probelor de concurs: înotătorii și-au făcut apariția la bazin îmbrăcați în geci parka, potrivite mai degrabă sezonului rece decât temperaturilor de vară de la Paris. Explicația pentru acest cod vestimentar este simplă: sportivii încearcă în acest fel să-și mențină ridicată temperatura corpului înainte de concurs, informează The Independent.

Prin purtarea unei jachete groase, întotătorii își pot ține mușchii relaxați să-și mențină ridicată temperatura - două aspecte importante care fac parte din rutina de încălzire de dinainte de concurs a oricărui sportiv de performanță.

Astfel, un corp încălzit duce la creșterea circulației sângelui și a oxigenului.

Echipa de înot a SUA a impresionat cel mai mult la acest capitol.

Un studiu publicat în 2018 în European Journal of Sport Science a arătat că înotătorii de performanță care au purtat haine groase înaintea cursei au un randament cu 0,6% mai mare decât cei care nu au purtat astfel de haine.

În competițiile de natație de la Jocurile Olimpice o astfel de diferență - deși pare mică la prima vedere - se poate dovedi decisivă, în condițiile în care departajarea între sportivi se face la câteva sutimi de secundă: un exemplu în acest sens este chiar cel al înotătorului român David Popovici, care a câștigat titlul olimpic în proba de 200 m la o diferență de doar 2 sutimi de secundă.

Același David Popovici a obținut medalia de bronz în proba de 100 de metri de la JO 2024, unde s-a aflat la o sutime de secundă de locul 2 și o sutime de secundă de locul 4.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Robert de Niro a împlinit 81 de ani și a ținut să arate că este în mare formă. ”Ești atât de nebun!”

JO 2024. „Dacă s-ar fi făcut dreptate, medalia era la Sabrina”. Este verdictul neașteptat al unei foste mari gimnaste a României

Camelia Potec: Lipsa infrastructurii descurajează copiii să practice înotul. Birocrația este cea mai mare problemă

Primul mesaj al lui Jordan Chiles după ce i-a fost luată medalia de bronz de la Paris. Ce va face gimnasta mai departe

Partenerii noștri