Live

Foto Cutremurul produs luni după-amiază, simțit peste tot în țară, de la Constanța și Galați la Drobeta Turnu-Severin și chiar în Sălaj

Data actualizării: Data publicării:
Cutremur. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Cutremurul de pământ care s-a produs luni la ora 17:40:21 în România, în zona seismică Vrancea, Buzău, a fost simțit pe întreg teritoriul țării. Comentariile cititorilor paginilor de Facebook ale Institutului de Fiza Pământului și postului Digi 24 au alcătuit o hartă ad-hoc a țării, cu punctele în care s-a simțit seismul, descriind și modul în care a fost percepută mișcarea telurică. Seismul a fost unul semnificativ, cu magnitudinea ML 5,4 și s-a produs la adâncimea de 126 km.

Cutremurul s-a produs la 57km NV de Buzău, 58km SE de Sfântu-Gheorghe, 61km E de Brașov, 64km V de Focșani, 73km NE de Ploiești.

Alerta emisă de ISU București-Ilfov:

 
 
De asemenea, cititori din Buzău, Galați, Huși, Iași, Constanța, Brăila, Drobeta Turnu-Severin, Buzău, Săcele, Plopeni, Slatina, Craiova, Slobozia, Ploiești, Brașov, Călărași, Tulcea, Sfântu Gheorghe, Bârlad, Medgidia, Râmnicu Vâlcea chiar și în județul Sălaj au comentat că au simțit cutremurul în localitățile lor. Comentariile sunt postate în pagina de Facebook a INFP.
Seismul a fost resimțit și în Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria vecine. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care se afla în direct într-un studio de televiziune, a fost surprinsă în direct de cutremur.
 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce nu se dau mesaje RO-Alert în caz de cutremur. Explicația dată de Raed Arafat

Cutremur de 5,4 în România. Director INFP: „Undele s-au propagat către Nord-Est”

Ce trebuie să faci în caz de cutremur și ce nu e recomandat. Sfaturi utile

VIDEO. Cutremurul din Vrancea s-a simțit puternic și la Chișinău. Cum a reacționat Maia Sandu, aflată într-un studio TV

Partenerii noștri