Live

Cum să îți protejezi casa de hoți când ești plecat în vacanță. Numărul jafurilor din locuințe crește vara, avertizează polițiștii

Data actualizării: Data publicării:

A venit vacanța și românii și-au făcut deja planurile de concediu. Din păcate hoții fac si ei planuri știind că multe dintre casele din România vor rămâne nesupravegheate. Numărul de jafuri crește cu mult în sezonul cald. Polițiștii spun că există și câteva trucuri prin care să ne ferim de jafurile din locuințe.  

În perioada asta sunt în medie 30 de jafuri din locuințe pe zi, însă numărul lor va crește în lunile următoare. Ne uităm și la cifrele din anii trecuți, în 2022 au fost peste 15 mii de jafuri din locuințe iar mare parte din ele vara. Anul trecut doar în lunile de vară au fost peste 2.500 de case sparte de hoți. 

Polițiștii spun că putem lua și niște măsuri înainte să plecăm de acasă și să ținem hoții departe. În primul rând ideal este să nu arătăm că am plecat, o postare pe internet din vacanță poate spune clar că am lăsat locuința nepăzită. Putem să ducem hoții în eroare postând imediat cum am ajuns acasă.

De asemenea, putem lăsa un bec sau o lampă acasă și în acest fel să dăm impresia că este cineva în locuință.

Putem să cumpărăm și un sistem de supraveghere performant care se activează la mișcare și anunțăm poliția dacă observăm că cineva dă târcoale. 

Desigur, ușile și geamurile trebuie să fie mereu închise și dacă avem un prieten care stă în apropiere îl putem ruga să verifice locuința. Ar putea lua și plicurile din căsuța poștală pentru că dacă le lăsăm acolo arătăm clar că suntem plecați de câteva zile.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Selecționerul Islandei nu a stat pe gânduri: cum a numit-o pe Kosovo, după tragerea la sorți din Liga Națiunilor

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Jaf de aproape șapte milioane de euro, la cel mai vechi muzeu de artă sacră din Franța. Cum au acționat hoții

Furtul celor 22 de tone de cheddar nu este un jaf singular. De ce sunt interesați hoții de brânzeturile de lux

O femeie care jefuia persoane în stare de ebrietate a fost reținută de polițiști. Cum funcționează metoda „îmbrăţişarea victimei”

Explozii și urmăriri ca în filme pe autostrăzile din Germania. Cum reușesc hoții să fure milioane de euro din bancomatele din Europa

Partenerii noștri