Video&Foto Cum s-a desfășurat Slujba de Înviere de la Patriarhie, în al doilea Paște în pandemie
Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Învierea Domnului. Este al doilea Paște în pandemie, dar spre deosebire de anul trecut, oamenii au putut merge acum la biserică. La slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Capitală au asistat azi-noapte în jur de 500 de credincioși. Cu distanțare fizică și măști, dar încărcați cu speranță că viața va reveni în curând la normal.
Bănescu, sunat de Pandele: Nu am ce să vorbesc
Patriarhul Daniel intervine în scandalul Teodosie - Bănescu: „Trebuie oprit”
Arhiepiscopul Teodosie, criticat aspru de la cel mai înalt nivel al BOR
Paștele catolic 2021. Ceremonii religioase restrânse de pandemie
Replica lui CTP pentru Patriarhul BOR
A treia zi de pelerinaj la Sfântul Dumitru
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
La miezul nopţii, creştin-ortodocşii au fost martorii miracolului Învierii. Dacă anul trecut, cu toţii au primit lumina în uşa casei, la fel şi sfintele Paşti, anul acesta au avut voie să meargă la biserică, iar preoţii au împărţit lumina.
-E o mare bucurie sufletească și mulțumim bunului Dumnezeu că anul acesta de Sărbătoarea Învierii sunt aici.
-Anul trecut stăteam închiși în case, o mare tristețe că nu am putut să participăm la slujbe cu toate că lumina a venit acasă. Anul acesta parcă a fost răsplata.
În al doilea Paşte petrecut în pandemie, patriarhul Daniel a avut un mesaj pentru fiecare dintre noi - să fim mai buni şi să-i ajutăm cum putem, chiar şi cu o vorbă bună, pe cei aflaţi în suferinţă.
Patriarhul Daniel: Astăzi există în lume foarte multă suferință, foarte multă întristare, mai ales din cauza pandemiei. Învierea Mântuitorului este pentru noi vindecare de întristare. Învierea este darul exclusiv al iubirii lui Dumnezeu pentru toți oamenii.
Deşi restricţiile nu au mai fost atât de aspre ca anul trecut, unii credincioși au ajuns cu câteva ore înainte de începerea slujbei de Înviere. Au vrut să fie siguri că prind un loc, mai ales că doar 500 de persoane au putut asista la slujba oficiată de Patriarhul Daniel.
-E și frumos afaraă și mă simt mai liniștit la biserică, de multe ori.
Alții au venit de la sute de kilometri distanță pentru a participa la slujba de la Patriarhie.
-E foarte bine că s-a dat aici. Că s-a lăsat să vină la biserica. Anul trecut a fost pustiu.
-De unde sunteți?
-Din Cluj.
-Și ați venit special pentru înviere la Patriarhie?
-Da, da.
-Pentru ce vă rugați în seara asta?
-Pentru sănătate și pentru liniște în țară.
Gabriel Cazacu, preot: Am văzut ca indicele de infectare a scăzut, am văzut ca a crescut gradul de vaccinare, sunt semne bune și nădăjduim ca bunul Dumnezeu să ne ajute la nivel național sa înțelegem că uniți, respectând toate aceste reguli de distanțare socială, vom fi în curând eliberați și din această robie a pandemiei.
În noaptea de Înviere restricțiile de circulație au fost eliminate complet pentru cei care au mers la biserică.
Editor : Monica Bonea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News