Video Cum alegem carnea pentru masa de Crăciun. Recomandările ANSVSA pentru cumpărături în perioada sărbătorilor
Înainte ca românii să se apuce de cumpărăturile pentru masa de Crăciun, aceștia primesc sfaturi: cum să se asigure că friptura, cârnații și sarmalele nu vor fi doar gustoase, ci și sănătoase. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor (ANSVSA) a prezentat un ghid cu recomandări pentru cei care cumpără carne de porc în perioada sărbătorilor.
Casa din Alba care întoarce toate privirile: e decorată de Crăciun cu mii de beculețe
Pericolul depresiei de Crăciun. Cum putem să înfruntăm haosul și stresul de sărbători
Scumpiri în lanț pentru masa de Crăciun. Cât ajunge să coste un cozonac de casă în piețele din Capitală
Ce cadouri își doresc românii și ce primesc de Crăciun
Postul Crăciunului, ținut cu bunătăți făcute în casă
Câți bani sunt dispuși românii să cheltuie anul acesta de Crăciun
Crăciunul la munte, preferat de turiști
Cât vor costa sărbătorile de iarnă anul acesta. Carnea de porc se poate scumpi cu până la 15%. De unde putem face economii
Craiova a furat startul la pregătirile de Crăciun
După achiziționarea cărnii de porc sau a alimentelor de origine animală, acestea trebuie depozitate în spații frigorifice pentru a evita riscul de contaminare. În cazul unui porc sacrificat în gospodărie, această sacrificare trebuie făcută sub control sanitar veterinar. Este obligatorie efectuarea unui examen trichineloscopic, iar acesta costă între 26 și 90 de lei, plus TVA. Este interzisă sacrificarea porcilor în zonele afectate de pesta porcină africană. Dacă vă faceți cumpărături în târguri sau piețe, este obligatoriu să verificați funcționarea vitrinelor frigorifice.
De asemenea, în cazul brânzeturilor achiziționate, acestea trebuie să fie în ambalaje de unică folosință și să conțină date despre producător. În ceea ce privește comerțul online, ar fi bine să verificați dacă comerciantul de la care cumpărați asigură condiții de transport și păstrare și dacă are autorizație sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor. Pentru informații suplimentare, puteți să vă adresați medicului veterinar de circumscripție sau să apelați call center-ul ANSVSA: 0800.826.787, relatează Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24.
Editor : C.S.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News