CTP, după anunțul președintelui de relaxare a restricțiilor: „Există o prevedere care ar trebui ridicată de mâine”
Cristian Tudor Popescu a spus, miercuri, că anunțul președintelui privind o ușoară relaxare a restricțiilor de circulație după 15 mai este o compensare a discursurilor dure de până acum. Gazetarul a adăugat că o măsură care este acum în vigoare trebuie eliminată sau modificată, cea cu privire la posibilitatea persoanelor peste 65 de ani să iasă la cumpărături în intervalul orar 11:00-13:00.
Iohannis: Nici CSAT, nici un serviciu nu poate să înceapă să spioneze proprii politicieni
Iohannis spune că alegerile prezidențiale ar trebui organizate „destul de repede”
Condițiile în care Klaus Iohannis ar demisiona din funcție. Ce a răspuns președintele
Horațiu Potra, amenințare voalată la adresa lui Iohannis. „Veneam la un profesor de fizică, îi dădeam un test”
Kelemen Hunor nu vrea prelungirea mandatului lui Iohannis: Următorul șef al Senatului trebuia sa preia atribuțiile prezidențiale
Iohannis a anunțat cât timp va rămâne președinte și a explicat ce urmează în situația „nemaiîntâlnită”. „România e o țară democrată””
Elena Lasconi, apel la Klaus Iohannis: „Să descretizeze acele informații importante. E vorba de influența Rusiei”
Alegeri parlamentare 2024. Iohannis a votat pentru „o Românie europeană”: Ca să rămânem așa, trebuie să votăm așa
Klaus Iohannis, ultimul discurs ca președinte, de Ziua Națională
„A fost o ieșire de imagine a președintelui, care vine după intervenția foarte dură în legătură cu carantinarea forțată a persoanelor peste 65 de ani, vânturată în spațiul public în ultimele zile, și vine după intervențiile cam toate dure, însă corecte. A simțit acum nevoia să compenseze într-un fel asprimea sa de până acum cu acest anunț făcut cu mai bine de 3 săptămâni înainte de 15 mai. Putea să-l facă pe 1 mai, pe 10 mai. De ce atât de devreme? Pentru a detensiona oarecum starea opiniei publice după aceste discursuri foarte aspre și de a da o perspectivă oamenilor, o speranță, că lucrurile, măcar în privința libertății de mișcare, se vor îmbunătăți”, a spus gazetarul.
Întrebat ce vor reține românii din discursul președintelui, Cristian Tudor Popescu a spus că noutatea este vestea bună și că se va transmite „mult mai bine și mai rapid”.
„Există o prevedere în regulile pe care domnul președinte a precizat că trebuie să le respectăm în continuare și a făcut-o pentru că tendința oamenilor, cum li se spune că urmează o relaxare, imediat fac un scurt circuit în cap și spun că de mâine! Și vor fi, chiar și cu precizarea fermă și repetată a președintelui, vor fi inși care de mâine vor țipa la polițiști că nu mai au nevoie de declarație”, a spus gazetarul.
El a spus că „există o prevedere care ar trebui ridicată de mâine, nu peste trei săptămâni: acel interval 11:00-13:00, în care e permisă ieșirea la cumpărături a persoanelor peste 65 de ani”.
„S-a dovedit ineficientă, oamenii s-au înghesuit în intervalul acesta, au fost destui cei care nu aveau 65 de ani și au venit în acest interval, în special în perioada sărbătorilor. E un interval prea scurt pentru niște oameni, unii mult în vârstă, e nepotrivit. Deja, de la sfârșitul acestei săptămâni, vom avea temperaturi de 25 de grade, care la ora prânzului sunt cele mai mari. Ar trebui înlocuit măcar intervalul orar, dau o sugestie, schimbat de la 8:00 la 11:00 și nu în intervalul de la prânz. Asta nu poate să aștepte, ar trebui schimbată imediat”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Gazetarul a adăugat, cu referire la mențiunea președintelui că răspunderea fiecăruia va fi mai mare, că „ne putem baza pe răspunderea responsabilă și liber constrânsă a românului”.
„Dacă lucurile ar fi fost lăsate cum au dorit unii politicieni, liber, lax, atunci ar fi fost jale! Și cu asta folosesc un eufemism. Este nevoie de astfel de măsuri dure, să nu uităm câte dosar penale s-au alcătuit în această perioadă, aproape 500, câte zeci de mii de inși au fost amendați și câte zeci de milioane de euro au însumat aceste amenzi. E clar că mulți nu respectă decât liber constrâns. Cât avem în pandemie? O lună jumate. Dacă până acum au ținut seama de frica de infectare, tot atâta o să-i afecteze și de acum înainte. Ce s-a întâmplat până acum o să se întâmple și de acum înainte. Oamenii nu vor fi nici mai înfricoșați și nici mai responsabili sau iresponsabili decât au avut ocazia să demonstreze în această lună și jumătate. Prin urmare, e corect ca măsurile să nu se schimbe până la încetarea stării de urgență”, a subliniat gazetarul.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News