Live

Ciucă: Vom stabili ca doar 50% din dividendele Nuclearelectrica și Romgaz să revină statului

Data actualizării: Data publicării:
Foto: gov.ro

Guvernul va aproba, în şedinţa de vineri, noi măsuri de sprijin în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, este vorba despre o hotărâre care stabileşte, pentru companiile Nuclearelectrica şi Romgaz, ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiţii.

„Astăzi vom aproba o hotărâre de guvern prin care venim să consolidăm măsurile luate pentru sprijinirea populaţiei şi protecţia cetăţenilor faţă de creşterea preţurilor la energie şi gaze, în sensul în care pentru companiile Nuclearelectrica şi Romgaz vom stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiţii, atât în ceea ce înseamnă dezvoltarea capabilităţilor de extracţie offshore, precum şi asigurarea dezvoltării reactoarelor 3 şi 4 la Centrala nucleară de la Cernavodă", a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei Executivului.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum va decide Nicușor Dan pe cine va susține la alegerile prezidențiale. „De principiu îmi doresc un președinte de dreapta”

Ponta: Ciolacu va intra în turul 2 al prezidențialelor/ Ce spune consilierul premierului despre soarta liderului PSD dacă va pierde

STENOGRAME Ciucă le cere liberalilor din teritoriu să se dezică de PSD: „De azi înainte nu mai avem ce discuta”

Ludovic Orban, despre viitorul PNL: „Klaus Iohannis își dorește conducerea partidului, dar nu mai are șanse”. Ce spune despre Ciucă

Partenerii noștri