Live

Cei care nu se vor prezenta la rapel vor avea certificatele de vaccinare anulate, anunță premierul Ungariei, Viktor Orban

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Ungariei, Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

Cetăţenii din Ungaria care nu se prezintă pentru a-și face rapelul vor avea certificatele de vaccinare anulate, a anunțat, joi, premierul Ungariei, Viktor Orban, în timpul unei conferinţe de presă.

Celor circa 137.000 de persoane care nu s-au mai întors pentru a primi şi a doua doză de vaccin li se vor şterge din registrul oficial certificatele de imunizare, pierzând astfel privilegiile pe care le presupune deţinerea unui astfel de certificat, a subliniat premierul ungar.

Pe de altă parte, Orban a susţinut că Ungaria este cu "o lună, o lună şi jumătate înaintea" altor ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte redeschiderea economiei, notează Agerpres.

Ungaria - singura ţară membră a UE care foloseşte vaccinul Sinopharm, de asemenea şi vaccinul rusesc Sputnik V, deşi niciunul dintre acestea nu a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) - avea vaccinate la începutul lui iunie 5,1 milioane de persoane, dintr-o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, iar aproximativ 3,6 milioane au primit şi a doua doză de vaccin anti-COVID-19.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Decizia luată în procesul Gabriela Szabo - Nicușor Dan: "Justiția mi-a dat dreptate. A mințit!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ungaria va primi mai multe gaze din Rusia. Gazprom s-a înțeles cu guvernul lui Viktor Orban

Cele trei țări din Europa pentru care renunțarea la gazul rusesc va fi foarte costisitoare

Replica unor eurodeputați la discursul lui Viktor Orban din PE: au cântat imnul antifascist „Bella ciao!”

Ungaria blochează un ajutor de 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina până după alegerile din SUA. „Strategia actuală nu funcţionează”

Partenerii noștri