Live

Starea jalnică în care a ajuns cea mai mare sală de sport din Hunedoara. Clădirea e lăsată de izbeliște de 10 ani

Data actualizării: Data publicării:

Era cea mai mare, cea mai bine amenajată și cea mai utilă sală de sport din municipiul Hunedoara. A fost lăsată de izbeliște și clădirea s-a degradat de la un an la altul. Primăria ridică din umeri și spune că sala este administrată de Compania Națională de Investiții, în vreme ce foștii sportivi sau antrenori din oraș sunt nostalgici după vremurile în care puteau munci în sala respectivă. Iar orașul nu are altă alternativă. 

Construită în anii 70, sala era folosită, în principal, pentru orele de sport ale elevilor de la Colegiul Tehnic Matei Corvin, dar era și locul unde își desfășurau antrenamentele cei de la Clubul Sportiv Școlar Municipal Hunedoara.

”Clădirea lăsată de izbeliște de mai bine de 1 deceniu este complet deteriorată pe interior, geamurile sunt sparte, parchetul este stricat, ușile de acces sunt sudate. Și nici zona din jur nu arată mai bine”, relatează Andrada Velciov, jurnalist Digi24.

Sala de sport a vechiului "liceu metalurgic" are şi o valoare simbolică pentru fiecare hunedorean trecut de vârsta adolescenței. Echipele locale de handbal şi volei ale orașului evoluau aici "cu casa închisă".

”Suprafața de joc, care era una dintre cele mai bune de pe zona asta a Ardealului, bine făcută, cu scândură, bună, chiar bună, cu elasticitatea necesară care nu dăuna articulațiilor copiilor s-a distrus încet și sigur, acum arată ca o epavă”, a spus Paraschiva Bălici, antrenor handbal CSȘ Hunedoara.

”E păcat că a ajuns în starea în care a ajuns, păcat că am ajuns la vorbele lui Nicu Ceaușescu, ce-o construit taică-su noi nu reușim să zugrăvim”, a declarat Ilie Captari, antrenor box CSȘ Hunedoara.

În ultimii 10 ani, lucrările de reabilitare a sălii au fost împiedicate de licitații care s-au anulat și de firme care au dat faliment. Primăria a reluat în 2016 discuțiile cu Compania Națională de Investiții, care solicită reactualizări ale prețurilor și necesarului de materiale. Administrația locală susține că a făcut peste 20 de adrese, memorii și drumuri la București pentru a rezolva această problemă.

”Lucrările acolo au fost începute, au fost finalizate în proporție de vreo 30%, lucrurile sunt mult mai complicate, este vorba de bani publici, este vorba de comisii de recepție, până la nivelul celor 30%, decontări, totul este gestionat de compania națională de investiții”, a declarat Dan Bobouțanu, primar Hunedoara.

Baza sportivă a orașului Hunedoara, de unde au plecat nu doar celebrii fotbaliști ai Corvinului, ci și campionul mondial Mihai Leu sau handbaliste din lotul național, precum Ana Maria Tănăsie, este una extrem de precară. Cea mai mare sală care putea găzdui competiții oficiale, este tocmai cea lăsată în paragină. Iar de una nouă nici nu poate fi vorba.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariş

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat a fost reținut în cazul celor trei frați dispăruți din Hunedoara. Ce au aflat autoritățile

Doi morți și 20 de răniți după ce un șofer de 17 ani a intrat cu mașina într-un autobuz, în județul Hunedoara

Adrian Marțian, tatăl celor trei copii dispăruți din Hunedoara, va fi cercetat în libertate. Mama fraților va fi și ea audiată

Tatăl celor trei copii din Hunedoara a fost reținut. De ce este acuzat milionarul Adrian Marțian

Partenerii noștri