Live

Cazul „antrenorului de genii”. Trei bărbaţi, reţinuţi pentru că ar fi ademenit minori din familii defavorizate, pentru relații sexuale

Data publicării:
Bărbat reținut de poliție. Foto- Shutterstock

Trei bărbați duşi la audieri de poliţiştii din Bucureşti, fiind suspectaţi că, începând din 2021, ar fi ademenit trei adolescenţi care aveau atunci vârste între 13 şi 17 ani, pentru a întreţine relaţii intime cu ei, în schimbul unor sume de bani sau al unor beneficii, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, anunță News.ro. Anchetatorii au ajuns la cei trei suspecţi în urma cercetărilor făcute în dosarul care îl vizează pe Kristof Lajos, supranumit „antrenorul de genii”, şi arestat după ce a fost prins când viola un minor.

De altfel, la audieri a fost adus şi acesta, pentru a se stabili gradul său de implicare.

„Faţă de cei trei bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi în faţa magistraţilor, cu propuneri legale”, a transmis vineri Poliţia Capitalei.

Cercetările au fost extinse, alte persoane au fost depistate

Joi, poliţiştii anunţau că în continuarea cercetărilor desfăşurate de poliţişti de la Secţia 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, în dosarul privind violul asupra unui minor în care este cercetat un bărbat, de 39 de ani, în stare de arest preventiv, au mai fost efectuate activităţi de cercetare şi de urmărire penală, în vederea probării activităţii infracţionale.

Astfel au fost depistate și alte persoane care ar fi întreținut relații sexuale cu minori. 

Au fost găsite noi dovezi. Surse judiciare spun că ar fi vorba despre fotografii. Persoanele din imagini au fost cercetate și a fost deschis un nou dosar penal care vizează trei persoane, relatează TVRInfo.

Una dintre acestea ar fi înființat două ONG-uri care se aflau în relație directă cu minorii pe care ar fi trebuit să-i ajute – minori din familii fără posibilități sau minori instituționalizați.

Surse judiciare susțin că acești trei bărbați ar fi atras trei tineri, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, și le-ar fi promis bani și ajutor pentru a învăța, în schimbul unor favoruri sexuale. Acuzația în acest caz e de viol. Faptele ar fi avut loc în perioada 2021 – 2024.

La Secția 26 de Poliție din Capitală a fost adus și Kristof Lajos. Polițiștii vor să afle dacă s-a aflat în legătură cu cei trei bărbați, dacă a fost implicat în vreun fel în aceste acte sexuale, pentru că, susțin surse judiciare, au fost momente în care, în timpul unor anumite evenimente, Kristof Lajos ar fi apărut alături de cei trei suspecți.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O tânără din Orăștie i-a mințit pe polițiști că a fost sechestrată și violată, ca să nu afle soțul că-l înșela. Ce riscă femeia

Gisèle Pelicot, eroina feministă din procesul violurilor care au revoltat Franța. „Puterea ta ne dă și nouă putere”

Mărturia șocantă a fostei iubite a unui bărbat acuzat de viol în cazul Pelicot, care a revoltat Franța: „Nu ştiu dacă am fost violată”

Castrarea chimică pentru violatori și pedofili, tot mai aproape de implementare în Italia

Partenerii noștri