"Cât face 550 împărțit la 2". Ce au răspuns românii la această întrebare banală care a ajuns virală
O împărțire simplă a transformat matematica într-unul dintre principalele subiecte de discuție de pe internet. Cei mai mulți au greșit răspunsul atunci când au fost întrebați cât face 550 împărțit la 2. Întrebarea este dacă de vină sunt orele puține de matematică sau profesorii care o predau.
Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre această metodă
Cum luptă școala și părinții cu fenomenul social media. „Cum să dai vina pe copii?!”
„Superman challenge” face noi victime în țară. Ce este și care pot fi consecințele
Numărul profesorilor pensionari la catedră, în creștere în ultimii ani
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului
Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac cursuri în module
Reporter: Îmi spuneți vă rog cât fac 550 împărțit la 2?
Bărbat: Împărțit la 2 = 225
Reporter: 275
Femeie: 225
Bărbat: 225
Adolescent: Cât fac 550 împărțit la 2? ...175.
Subiectul, ajuns deja viral, a deschis discuția despre numărul orelor de matematică din școala generală. Profesorii susțin că problema nu o reprezintă cantitatea, ci calitatea orelor.
Robert Eckstein, profesor de informatică: "Termin[m liceul și după 10, 20 ani nu suntem capabili să dăm răspuns la împărțire banală. De ce? Pentru că matematică nu e istorie să ținem minte ani. Matematică e un fel de a gândi și asta trebuie să învețe elevii."
Flavian Georgescu, profesor de matematică: "Dacă îi spunem repetat copilului că tu ești slab pentru că nu poți face probleme de olimpiada, îl convingem să nu mai încerce să facă nici măcar 250 împărțit la 2. Poate dacă am încerca să descoperim nu care e copilul mai bun sau care e mai slab, ci să descoperim la ce e bun fiecare și să adaptăm ce lucrăm cu el, atunci am vedea numai copii care au steguleț pe banca, fiecare are stegulețul de cel mai bun la..."
Matematică nu este o problemă doar a românilor. Premierul britanic ar vrea că toţi elevii să studieze această materie până la 18 ani.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News