Live

Captură impresionantă de fake-uri în Portul Constanța. Vamesii au confiscat încălțăminte sport de 3,2 milioane de euro

Data publicării:
Vamesii din Portul Constanța au confiscat încălțăminte sport de 3,2 milioane de euro. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Captură impresionantă în Portul Constanța. Vameșii au confiscat aproape 7.000 de perechi de pantofi sport, în valoare de 3,2 milioane de euro. Încălțămintea venea din China și era inscripționată cu numele unor firme cunoscute, doar că era contrafăcută, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Marfa era depozitată în două containere sosite din China și trebuia să ajungă în Ucraina. Doar că la controlul din Portul Constanța, transportul a devenit subiectul unui dosar penal.

"În data de 03.07.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, având ca destinație o societate comercială din Ucraina. Astfel, au fost descoperite aproximativ 6.800 perechi încălțăminte sport, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, în valoare totală de 16.000.000 lei (3,2 milioane de euro), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Întreaga cantitatea de bunuri a fost ridicată de către autoritatea vamală și lăsată în custodia declaranților vamali pe bază de proces-verbal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse masurile legale.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Comisia Europeană anunţă că are majoritatea necesară pentru a suprataxa maşinile electrice chinezeşti. Beijingul ameninţă

„Calul Troian al lui Putin” în Europa lansează un avertisment privind relațiile cu China. „Este un război rece economic"

China este pregătită de război. De ce SUA nu mai pot ține pasul cu ritmul de expansiune al armatei chineze (Foreign Affairs)

Paza de Coastă a Chinei anunță că a intrat în premieră în Oceanul Arctic, alături de Rusia. Mesajul transmis americanilor

Partenerii noștri