Live

Booking.com schimbă strategia şi vine cu o nouă politică a rezervărilor

Data actualizării: Data publicării:

Comisia Europeană a anunțat că Booking.com s-a angajat să pună capăt „tehnicilor manipulative” de pe site-ul său, cum ar fi termenele limită pentru efectuarea rezervărilor și prezentarea greșită a reducerilor, informează Reuters.

Executivul UE și autoritatea olandeză pentru consumatori și piețe au discutat cu Booking.com începând de anul trecut și au fost de acord cu angajamentele pe care compania și le-a asumat pentru a-și adapta practicile în conformitate cu legislația UE privind consumatorii.

„Ca lider de piață, este vital ca companii precum Booking.com să-și îndeplinească responsabilitățile în acest domeniu”, a declarat Didier Reynders, comisarul UE pentru justiție și consumatori, într-un comunicat.

Booking.com a declarat că a colaborat în mod voluntar cu Comisia și cu grupurile de consumatori naționali pentru a-și asuma angajamente în beneficiul consumatorilor din UE. „În cele din urmă, Booking crede în legislația și standardele clare care se aplică tuturor celor din industrie, pentru a crea condiții de concurență echitabile și standarde ridicate pentru consumatori”, se arată într-un comunicat.

Booking.com ar face modificările până pe 16 iunie, a spus Comisia.

Acestea includ clarificarea rezervărilor de tipul „ultima cameră disponibilă”, care se referă doar la ofertele Booking.com. De asemenea, compania ar înceta să prezinte oferte ca având un termen limită, dacă același preț se aplică și după expirarea termenului.

De asemenea, compania ar trebui să afișeze prețul total într-un mod clar și să indice dacă o gazdă privată sau o companie oferă cazarea.

Redactare G.M.

Sursa: Mediafax

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Neverosimil: ”au pus lacătul” pe ”bijuteria” de 10.000.000€ a Bucureștiului, la 6 luni de la inaugurare

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România, pe lista CNN cu cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Țara noastră este considerată „un dar” în epoca supra-turismului

USB-C devine încărcătorul oficial pentru dispozitive în Uniunea Europeană. Ce obligații au producătorii

Ce atracții turistice nu vor mai putea fi vizitate în 2025. Câteva destinații celebre din SUA își închid porțile

România primeşte 37,05 milioane de euro fonduri europene, ca parte a celei de-a doua cereri de plată din PNRR

Partenerii noștri