Live

BBC elimină materialele din arhivă cu Huw Edwards. Fostul prezentator a recunoscut că a accesat imagini abuzive cu copii

Data publicării:
Huw Edwards. Foto: Profimedia Images

BBC a anunțat că a început să îl elimine pe fostul prezentator Huw Edwards din unele dintre materialele sale de arhivă. Decizia vine după ce bărbatul a pledat vinovat pentru realizarea de imagini indecente cu copii.

Cum a pledat vinovat Huw Edwards

Până anul trecut, Huw Edwards a fost unul dintre principalii prezentatori ai emisiunii „News at Ten” de la BBC One și a asigurat adesea acoperirea evenimentelor naționale majore. Duminică a venit anunțul, potrivit căruia, BBC va începe să șteargă din arhivă materiale cu fostul prezentator.

„În timp ce nu ștergem în mod obișnuit conținutul din arhiva BBC, deoarece este o chestiune de înregistrare istorică, luăm în considerare utilizarea continuă și reutilizarea materialului de la caz la caz”, a anunțat televiziunea.

Huw Edwards a plecat de la BBC dând vina pe probleme medicale

Huw Edwards a demisionat de la BBC în aprilie, invocând mai multe probleme medicale. Miercuri, el a recunoscut că deținea 41 de imagini indecente cu copii, care i-au fost trimise de un alt bărbat pe WhatsApp. Ulterior, poliția a dezvăluit că cel care a trimis imaginile este un fost pedofil condamnat. Totul a ieșit la iveală după ce telefonul prezentatorului a fost confiscat într-o altă anchetă a poliției. Huw Edwards a fost dus în fața judecătorului în luna iulie flancat de polițiști și înconjurat de fotografi și jurnaliști. A venit la înfățișare cu ochelari de soare și nu a schițat niciun gest la intrare sau la ieșire.

Audierea a durat mai puțin de jumătate de oră și când i s-au citit acuzațiile a răspuns "vinovat" de trei ori. Numele prezentatorului BBC acuzat că a plătit un adolescent pentru fotografii sexuale, dezvăluit de soţia lui. 

Huw Edwards primea aproape 500.000 de lire sterline pe an de la BBC

Huw Edwards are 62 de ani și a fost plătit de BBC cu aproape 500.000 de lire sterline pe an pentru activitatea de jurnalist.

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Prădătorul de la Harrods”. Un reportaj BBC dezvăluie cum miliardarul saudit Mohamed Al Fayed își viola și abuza angajatele

Fostul prezentator BBC Huw Edwards a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru imagini indecente cu copii

Serviciul britanic MI5 este suspectat că ar fi „monitorizat” o fată de 16 ani, acuzată de terorism, dar nu a împiedicat sinuciderea ei

Ofensiva din Kursk schimbă regulile războiului. Zelenski încearcă să forțeze nu doar mâna lui Putin, dar și a lui Biden (Analiză BBC)

Partenerii noștri