Fostul prezentator BBC Huw Edwards a pledat vinovat că a plătit un adolescent pentru fotografii sexuale

Data actualizării: Data publicării:
Huw Edwards, unul dintre cei mai importanți prezentatori BBC de pe vremuri, a pledat vinovat în dosarul în care este acuzat că a realizat imagini indecente cu minori Sursa Foto: Profimedia
July 31, 2024, London, London, United Kingdom: Huw Edwards Attends Westminster Magistrates Court. ..Former BBC News presenter Huw Edwards, charged with three counts of making indecent images of children, attends Westminster Magistrates Court, London,Image: 894614057, License: Rights-managed, Restrictions: * China, France, Italy, Spain, Taiwan and UK Rights OUT *, Model Release: no

Huw Edwards, unul dintre cei mai importanți prezentatori BBC de pe vremuri, a pledat vinovat în dosarul în care este acuzat că a realizat imagini indecente cu minori, potrivit BBC.

Fostul prezentator a recunoscut în fața instanței că a deținut 41 de imagini indecente cu minori. De altfel, el a spus că imaginile i-au fost trimis de un alt bărbat pe aplicația WhatsApp. Ulterior, poliția a dezvăluit că cel care a trimis imaginile este un fost pedofil condamnat. Totul a ieșit la iveală după ce telefonul prezentatorului a fost confiscat într-o altă anchetă a poliției. Huw Edwards a fost dus în fața judecătorului miercuri flancat de polițiști și înconjurat de fotografi și jurnaliști. A venit la înfățișare cu ochelari de soare și nu a schițat nicio grimasă la intrare sau la ieșire. 

Audierea a durat mai puțin de jumătate de oră și când i s-au citit acuzațiile a răspuns „vinovat” de trei ori. 

Numele prezentatorului BBC acuzat că a plătit un adolescent pentru fotografii sexuale, dezvăluit de soţia lui. Cine este Huw Edwards 

Fostul prezentator fost implicat în discuții online pe WhatsApp din decembrie 2020 cu un bărbat adult, care i-a trimis 377 de imagini sexuale, dintre care 41 erau imagini indecente cu copii. Crown Prosecution Service a declarat că se estimează că majoritatea imaginilor din categoria A (abuzuri sexuale grave) arătau copii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani. Două clipuri arătau un copil în vârstă de aproximativ șapte până la nouă ani. 

Reacția BBC după acuzațiile la adresa prezentatorului 

Până anul trecut, Huw Edwards a fost unul dintre principalii prezentatori ai emisiunii News at Ten de la BBC One și a asigurat adesea acoperirea evenimentelor naționale majore, mai scrie sursa citată mai sus. Reprezentanții companiei de media s-au declarat șocați de această întâmplare și l-au concediat pe acesta înainte de a se afla sentința.

„Nu poate exista niciun loc pentru un astfel de comportament oribil, iar gândurile noastre sunt alături de toți cei afectați”, a declarat compania.

BBC a mai spus că a fost „informat în mod confidențial că el a fost arestat sub suspiciunea de infracțiuni grave și eliberat pe cauțiune” în noiembrie anul trecut. Edwards fusese deja suspendat în legătură cu diferite acuzații, dar a rămas angajat cu salariu integral până când a plecat în urma „sfaturilor medicilor” în urmă cu trei luni. El a fost inculpat luna trecută și ar putea fi condamnat acum la închisoare. Următoarea sa înfățișare în instanță va avea loc la 16 septembrie.

Editor : Andreea Burghelea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu