Asistente medicale, obligate să verifice prizele și instalațiile de oxigen. "Sperăm din tot sufletul să nu se întâmple o tragedie"
După tragedia de la secția de terapie intensivă la Neamț, conducerea Spitalului Witting a decis să le desemneze pe asistente să verifice prizele, instalațiile de oxigen și aparatură medicală. Dacă constată vreo defecțiune, asistentele vor anunța de urgență șefii.
Plan de urgență în caz de cutremur, în spitale și primării
Un motociclist din Târgu Jiu a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit de o mașină
„O masă caldă”, contaminată cu listeria. Concluzie în cazul copiilor din Mehedinți, ajunși la spital cu toxinfecție alimentară
18 turiști cazați la un hotel din Olimp au ajuns la spital
Scandal într-un spital din București: două familii s-au bătut în stradă și au continuat apoi la camera de gardă
Mărturia unui copil din Mehedinți care a ajuns la spital după ce a mâncat la școală
Ce au mâncat copiii din Mehedinți care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară
Caz șocant în județul Suceava. Un bebeluș de doar 23 de zile a ajuns la spital cu mai multe fracturi. Ce a spus mama copilului
Imagini care dau fiori surprinse într-un spital din Timiș. Un șobolan a fost filmat chiar pe holul secției de Chirurgie
Tatiana Barbu, asistentă la Spitalul Witting: "Bineînțeles că noi o să fim trase la răspundere. Stăm în saloanele pacienților Covid aproape în permanentă. Sperăm din tot sufletul să nu se întâmple o tragedie. Noi suntem acolo și verificăm, dar nu e specialitatea noastră, nu avem studii în domeniu.
Sincer, nu am observat pe tura mea să se facă aceste revizii, dar am înțeles că au fost și ieri, pe 25, să verifice. Instalația e nouă, n-ar trebui să se întâmple o tragedie".
Cristian Banu, manager al Spitalului Witting: "Se fac în permanență. Sunt făcute în permanență reviziile. Există contractul de mentenanță pe care îl avem cu o firmă specializată pentru instalația de gaze medicinale, avem pentru computer tomograf, pentru aparatură din Radiologie. Există mentenanțele pentru aceste aparaturi care au un nivel mare de folosință. Pentru reparațiile curente, în schimb, avem serviciul Tehnic. Este firesc.
Pe fiecare tură, în planul de intervenție care este afișat pe fiecare etaj, există un conducător al intervenției. Pompierul nostru în permanență actualizează, face instructajul de muncă. Pe fiecare tură există un răspunzător pe linia de ISU".
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News