Live

ANSVSA: Nu va fi obligatorie măsurarea temperaturii pentru clienții teraselor

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Nu va fi obligatorie măsurarea temperaturii pentru clienţii teraselor, după ce acestea se vor deschide, la 1 iunie, spune preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu.

„În etapa când vom deschide terasele la nivel exterior, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru clienţi, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsura care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie, a spus Chioveanu, potrivit Agerpres.

El a precizat că măsura va fi obligatorie doar pentru personalul lucrător angajat, pentru bucătari, chelneri care deservesc unitatea, şi care trebuie să aibă şi echipament de protecţie, mască şi mănuşi.

Șeful Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol, a spus că în jurul datei de 15 iulie am putea să ne apropiem poate de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal.

Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”, a spus oficialul.

Mâine voi fi pe litoral unde am să văd care este situaţia şi care sunt ultimele elemente de care au nevoie pentru a deschide în deplină siguranţă. Insist asupra faptului că îmi doresc ca statul să fie un îndrumător, nu un reglementator care să ne îndepărteze fundamental de la ideea noastră de bunăstarea clientului, al scopului însă al ospitalităţii şi nici pentru hotelieri sau cei din restaurante să devină un chin să opereze sau investiţiile obligatorii care vor trebui să fie făcute în urma acestei crize să fie prea costisitoare, a explicat Pîrjol.

În plus, şi hotelierii vor beneficia de acele scheme de granturi de ajutor din partea statului, acel faimos miliard de euro din fondurile europene, probabil undeva la 300 de milioane vor fi consacrate industriei ospitalităţii, zona de transporturi şi probabil toată partea de industrie a spectacolelor şi evenimentelor, a spus Răzvan Pîrjol.

Editor web: Mona Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital

Cum alegem carnea pentru masa de Crăciun. Recomandările ANSVSA pentru cumpărături în perioada sărbătorilor

Japonia a înregistrat cea mai călduroasă toamnă din ultimii 126 de ani

Experiment Digi24: Cât costă cartofii prăjiți serviți la restaurant. „Diferența e plata furnizorilor, a angajaților, a materiei prime”

Partenerii noștri