Alertă privind oferte false de vacanțe. Hackerii clonează site-uri turistice oficiale și vând pachete inexistente
Se apropie sezonul vacanțelor și cei mai mulți români încep să caute cele mai bune oferte pentru vara aceasta. Atenție, însă, la escrocii din mediul online. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor spune că o agenție reală de turism trebuie întotdeauna să ofere toate detaliile despre biletele de avion, cazare și masă.
Filme pentru adulți pe Facebook-ul unei mănăstiri
Influencerii români, luați în vizor de ANPC
Prețurile pentru vacanța de 1 Mai și Paște au crescut cu 15%
Hackerii au găsit o nouă modalitate pentru a-i înșela pe români
România, ținta hackerilor ruși
„Anul acesta este raiul pentru hackeri”. Interviu cu fostul șef al Direcţiei Naţionale Cibernetice din Israel
Buletinul lui Ciolacu a ajuns pe mâna hackerilor
Cum se folosesc hackerii de AI ca să înșele oamenii
Țările africane pe care le va vizita Iohannis sunt cunoscute pentru turism. Importuri de 60 de euro din Capul Verde
Pentru a nu fi înșelați de escrocii de pe internet, românii sunt sfătuiți să își aleagă cu atenție site-urile pe care le folosesc atunci când caută oferte pentru vacanță.
"La o asemenea ofertă este posibil să dai click și să te trezești cu banii luați din cont. Caut companiile de zbor oficiale, site-urile oficiale și îmi caut eu zborurile", spune Iarina, una dintre persoanele care obișnuiesc să călătorească des în țară sau străinătate.
Escrocii încearcă să atragă atenția oamenilor prin prețurile extrem de mici, care par oferte de nerefuzat. De cele mai multe ori, o parte din taxe nici nu sunt menționate. Călătorul ajunge la aeroport și la cazare și vede că trebuie să plătească mai mult.
"Atunci când o ofertă pare prea bună pentru a fi refuzată, sigur ascunde ceva. Au existat și cazuri în care persoanele au închiriat anumite imobile, au ajuns la fața locului și au constatat că acel imobil nici măcar nu există. Întotdeauna trebuie să deschidem doar agențiile de turism care sunt oficiale sau care știm că sunt acreditate oficial", spune comisarul-șef Ramona Dabija, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității.
Așadar, cei care se pregătesc să plece în concediu trebuie să solicite toate informațiile legate de destinație. Asta pentru că escrocii online clonează site-uri turistice oficiale.
- Cum vă alegeți biletele, vacanțele? La cine apelați?
- De obicei la agențiile de turism sau prin cunoștinte. Măcar ai un fundament în spatele unei agenții și poate e un pic mai simplu să-ți organizezi vacanța.
Dacă ne dăm seama că am fost păcăliți cu oferte false de vacanță, polițiștii ne sfătuiesc să avem grijă să păstrăm toate dovezile, inclusiv conversațiile și să facem plângere.
Editor : A.A.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News