Video 70 de tone de fier vechi găsite în centre ilegale de dezmembrări: munți de mașini stricate și sute de motoare vechi
Control de amploare la mai multe centre de fier vechi din județul Giurgiu. Autoritățile au găsit 13 centre de dezmembrări ilegale de mașini, dar și transporturi de deșeuri fără acte avizate. În total, comisarii au dat amenzi de peste 400.000 de lei și au deschis și două dosare penale.
Miros insuportabil în Cluj. „Am fost terorizați”
Descinderi cu scandal la un depozit ilegal de fier vechi din Călărași
Poluare masivă în București și Ilfov. Explicațiile Gărzii de Mediu
Poluare masivă la periferia Bucureștiului. Sute de sesizări la Garda de Mediu
Cum s-au plimbat comisarii Gărzii de Mediu cu presa după ei, prin Sărulești
Teste Covid expirate, aruncate pe câmp la câțiva kilometri de Capitală
Avertismentul specialiștilor privind poluarea din aer
Tone de deșeuri din construcții arucate în râul Azuga
Vidanjă golită pe marginea drumului, într-un cartier din București.
Munți de mașini stricate, sute de motoare vechi și zeci de extinctoare ruginite, asta au găsit comisarii Gărzii de Mediu într-un centru de colectare ilegal din localitatea Bolintin, județul Giurgiu. Centrul funcționează fără autorizație de câțiva ani, iar majoritatea fierului vechi provine din dezmembrări de mașini.
Georgiana Iuzic - jurnalist Digi24: Aceasta este doar una dintre cele 13 locații în care se dezmembrau mașinile ilegal. Vorbim de zeci de mii de kilograme de deșeuri care provin în urma acestor dezmembrări.
Aurelian Păduraru - comisar general Garda Națională de Mediu: Ceea ce se desfășoară aici este total ilegal. Vom intensifica acțiunile de control până toată lumea va înțelege că trebuie să se înscrie într-un circuit legal. Au mai fost colegii, au aplicat sancțiuni, dar activitatea a fost reluată.
Comisarii au dat amenzi de 413 de mii de lei și au deschis două dosare penale pentru arderi de deșeuri.
Tanczos Barna - ministrul Mediului: Deșeurile vor fi confiscate. Vor intra în circuit legal de sortare și valorificare. Din momentul confiscării intră în proprietatea statului, practic. Se valorifică prin licitație, ajung la companiile care se ocupă în mod legal de această activitate, vor fi sortate și vor ajunge la reciclare. Aici am găsit clar urme de ardere, urme de incendiere se va deschide dosar penal. Pedeapsa este între 3 și 5 ani pentru această faptă.
Cei acuzați se aflau chiar la centru atunci când autoritățile au venit în control. Luați la întrebări de jurnaliști, s-au ascuns repede de cameră.
În total, în urma controlului, comisarii au ridicat 70 de tone de fier vechi.
Editor : A.A.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News