Tratamente cu laserul pentru boala parodontală
Îmbolnăvirea țesuturilor din jurul dintelui poate duce în timp chiar la pierderea dinților. Sunt însă tratamente prin care se încearcă oprirea acestui proces înainte de apariția complicațiilor severe. Aflăm care sunt aceste tratamente și cum se utilizează laserul în acest scop de la Dr. Georgiana Dragomir, medic specialist parodontologie cu competență în tratamente stomatologice asistate laser.
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Răspunsul Elenei Lasconi întrebată dacă l-ar vota pentru funcția de premier pe Marcel Ciolacu
Theodor Stolojan acuză USR de lipsă de profesionalism. „Pune pe masă o hartie cu 8 cerințe și apoi pleacă. Nu e o metodă de negociere”
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”. Parchetul General a deschis dosar penal
35 de ani de la Revoluție: Balconul Operei din Timișoara s-a umplut de oameni
Surse: PNL ar putea relua vineri discuțiile cu PSD și UDMR. Ciprian Ciucu nu va mai merge la negocieri
Boala parodontală apare prin afectarea inflamatorie cronică a țesuturilor ce susțin dinții – gingie, ligamente și os. În timp, în absența tratamentului, gingivita inițială evoluează către pierderi de ligament, resorbții ale osului, retracția gingiei și, în final, mobilizarea dintelui și desprinderea acestuia din arcadă. Pacienții cu astfel de probleme trebuie să se adreseze fără întârziere medicului stomatolog specializat în parodontologie, pentru diagnostic și tratament.
Tratamentul bolii parodontale vizează mai multe tipuri de intervenții și trebuie realizat într-o clinică de stomatologie bine dotată. Scopul tratamentului este de a stopa evoluția bolii și degradarea țesuturilor. Pe lângă profilaxia dentară completă, poate fi nevoie de chiuretaj subgingival și de decontaminarea pungilor parodontale cu ajutorul laserului. Avantajul utilizării laserului este că procedura nu este invazivă și nici dureroasă, fiind deopotrivă eficientă și foarte bine suportată de pacienți.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News