Live

Tratamente cu laserul pentru boala parodontală

Data publicării:
Dr. Georgiana Dragomir, medic specialist parodontologie

Îmbolnăvirea țesuturilor din jurul dintelui poate duce în timp chiar la pierderea dinților. Sunt însă tratamente prin care se încearcă oprirea acestui proces înainte de apariția complicațiilor severe. Aflăm care sunt aceste tratamente și cum se utilizează laserul în acest scop de la Dr. Georgiana Dragomir, medic specialist parodontologie cu competență în tratamente stomatologice asistate laser.

Boala parodontală apare prin afectarea inflamatorie cronică a țesuturilor ce susțin dinții – gingie, ligamente și os. În timp, în absența tratamentului, gingivita inițială evoluează către pierderi de ligament, resorbții ale osului, retracția gingiei și, în final, mobilizarea dintelui și desprinderea acestuia din arcadă. Pacienții cu astfel de probleme trebuie să se adreseze fără întârziere medicului stomatolog specializat în parodontologie, pentru diagnostic și tratament.

Tratamentul bolii parodontale vizează mai multe tipuri de intervenții și trebuie realizat într-o clinică de stomatologie bine dotată. Scopul tratamentului este de a stopa evoluția bolii și degradarea țesuturilor. Pe lângă profilaxia dentară completă, poate fi nevoie de chiuretaj subgingival și de decontaminarea pungilor parodontale cu ajutorul laserului. Avantajul utilizării laserului este că procedura nu este invazivă și nici dureroasă, fiind deopotrivă eficientă și foarte bine suportată de pacienți.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A reușit să depășească de două ori o afecțiune gravă

Cum a aflat un bărbat că are o boală gravă? Nu se aștepta la așa ceva

Cum a fost salvat un bărbat cu o tumoră de 3 kilograme

Ce este diverticuloza și cum trebuie tratată

Partenerii noștri