Nevralgia de trigemen, una dintre cele mai dureroase afecțiuni: Cum apare, cine este predispus și care sunt soluțiile terapeutice
Una dintre cele mai dureroase afecțiuni pe care le poate experimenta cineva este nevralgia de trigemen, adică durerea severă de-a lungul celui mai mare nerv cranian. Cum apare, cine este predispus și care sunt soluțiile terapeutice, ne explică profesor dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie.
Acord politic semnat de PSD-PNL-UDMR-minorităţi. Crin Antonescu, anunțat oficial candidatul coaliției
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu
Prima declarație a lui Ciolacu după ce a fost desemnat premier
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Nevralgia de trigemen este un sindrom dureros, dificil de controlat, determinat de afectarea uneia sau a mai multor ramuri ale nervului trigemen, cel care inervează fața. Durerea intensă poate fi declanșată chiar și de acțiuni obișnuite, cum ar fi spălatul pe dinți sau atingerea feței. Frigul agravează mai multe boli, inclusiv nevralgia de trigemen, iar simptomele pot deveni uneori greu de suportat, puseurile dureroase ajungând să dureze mai multe minute și provocând spasme faciale.
În funcție de severitatea afecțiunii, tratamentul poate presupune administrarea unor medicamente, injecții cu toxină botulinică sau proceduri de neurochirurgie. Cea mai folosită intervenție în acest scop este decompresia microvasculară, prin care vasele de sânge care intră în contact cu trigemenul sunt relocate, astfel încât să nu mai existe presiune asupra nervului. În alte cazuri însă, poate fi necesară chiar secționarea nervului trigemen, pentru ameliorarea simptomelor.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News