În ce situații sunt necesare operațiile pentru repararea sau înlocuirea valvelor cardiace
Chirurgia cardiovasculară tratează complicațiile bolilor cardiace. Pacienții beneficiază astăzi de investigații și proceduri complete și precise. Printre acestea, repararea sau înlocuirea de valve cardiace. Despre fiecare situație în parte discutăm cu dr. Stanislav Rurac, medic primar Chirurgie cardiovasculară.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Afecțiunile valvelor inimii fac ca una sau mai multe valve cardiace să nu se mai deschidă sau închidă corespunzător, ceea ce duce la modificări ale fluxului sanguin în amonte sau în aval de valva defectă, cu repercusiuni severe în timp. În absența tratamentului, pot apărea complicații severe, precum insuficiența cardiacă, accidentul vascular cerebral, tulburările de ritm cardiac și chiar decesul. Tratamentul depinde de valvele afectate și de severitatea bolii, însă indicația este de reparare sau înlocuire a valvei cardiace atunci când apar modificări hemodinamice. În prezent, datorită tehnologiilor avansate, acest lucru se poate face minim invaziv, prin chirurgie cardiovasculară minim invazivă sau prin proceduri complexe de cardiologie intervențională.
Chirurgia cardiacă modernă permite abordarea minim invazivă a mai multor probleme cardiovasculare cu potențial sever, în același timp operator, cu avantaje majore pentru pacienți. În chirurgia minim invazivă a inimii, riscurile operatorii sunt mult reduse, recuperarea este mult mai rapidă, iar pacientul își poate relua activitățile cotidiene într-un timp scurt.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News