Hipertensiunea arterială la copii: Care sunt simptomele și cauzele acestei afecțiuni
Și copiii pot să sufere de hipertensiune. Fie că este legată de alte boli sau are cauze necunoscute, ar trebui să știm semnele acestei suferințe la copii. Despre investigațiile necesare în aceste cazuri și opțiuni de tratament, discutăm cu dr. Florin Ionescu, medic specialist Cardiologie pediatrică.
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Primele reacții ale lui Simion și Piedone după înregistrarea audio în care ce se alintă cu „Satana” și „Sătănel”
Hipertensiunea arterială este privită ca o boală a adultului și a vârstnicului. Cu toate acestea, deși în puține cazuri, hipertensiunea arterială poate apărea și la copii. La aceștia, boala poate fi primară, caz în care devine evidentă clinic după vârsta de 6 ani, sau secundară altor afecțiuni, cel mai adesea malformații cardiace, afecțiuni renale, boli genetice sau tulburări hormonale, inclusiv la copiii cu vârsta mai mică de 6 ani.
Este important de știut că se recomandă ca tensiunea arterială a copilului să fie monitorizată începând cu vârsta de 3 ani și apoi cu regularitate în cazul în care valorile sunt mai mari decât cele considerate normale. În plus, dacă există factori de risc cunoscuți, precum prematuritatea, greutatea mică la naștere, malformațiile cardiovasculare și anumite boli de rinichi, măsurarea tensiunii arteriale poate fi recomandată începând de la scurt timp după naștere. Medicul cardiolog pediatru este cel care consultă copilul și formulează toate recomandările privind starea de sănătate a micuțului.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News