Hipertensiunea arterială la copii: Care sunt simptomele și cauzele acestei afecțiuni
Și copiii pot să sufere de hipertensiune. Fie că este legată de alte boli sau are cauze necunoscute, ar trebui să știm semnele acestei suferințe la copii. Despre investigațiile necesare în aceste cazuri și opțiuni de tratament, discutăm cu dr. Florin Ionescu, medic specialist Cardiologie pediatrică.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Hipertensiunea arterială este privită ca o boală a adultului și a vârstnicului. Cu toate acestea, deși în puține cazuri, hipertensiunea arterială poate apărea și la copii. La aceștia, boala poate fi primară, caz în care devine evidentă clinic după vârsta de 6 ani, sau secundară altor afecțiuni, cel mai adesea malformații cardiace, afecțiuni renale, boli genetice sau tulburări hormonale, inclusiv la copiii cu vârsta mai mică de 6 ani.
Este important de știut că se recomandă ca tensiunea arterială a copilului să fie monitorizată începând cu vârsta de 3 ani și apoi cu regularitate în cazul în care valorile sunt mai mari decât cele considerate normale. În plus, dacă există factori de risc cunoscuți, precum prematuritatea, greutatea mică la naștere, malformațiile cardiovasculare și anumite boli de rinichi, măsurarea tensiunii arteriale poate fi recomandată începând de la scurt timp după naștere. Medicul cardiolog pediatru este cel care consultă copilul și formulează toate recomandările privind starea de sănătate a micuțului.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News